Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Dual Master
Documentaire en fictie (Mediastudies)
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijven

Vanaf oktober is het mogelijk om je aan te melden voor een masterprogramma in de Geesteswetenschappen bij de UvA. Al onze masterprogramma's starten in september.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Aanmelddeadline

  De aanmelddeadline voor deze selectieve master is 1 maart 2022. 

 • 2. Check de toelatingseisen

  Het duale masterprogramma Documentaire en fictie is toegankelijk voor kandidaten met:

  • een universitair bachelordiploma Mediastudies van de UvA of een gelijkwaardig, erkend bachelordiploma van een andere universiteit.

  Met een ander universitair bachelordiploma kun je je eveneens voor de master aanmelden, mits uit de invulling van de bachelor een aantoonbare interesse voor en affiniteit met documentaire- en fictiefilms en -series blijkt, ter beoordeling van de toelatingscommissie. Doorgaans zal ten minste 30 EC aan relevante vakken op het gebied van media en cultuur moeten zijn behaald.

  Er wordt verder van je verwacht dat je basiskennis hebt over de analyse van films en televisiedrama, narratologie en van het repertoire aan (Nederlandse) documentaires en fictiefilms en -series.

  Pre-master

  Als je niet direct voldoet aan de toelatingseisen, bijvoorbeeld als je een relevant hbo-bachelordiploma hebt of een universitaire bachelor die niet direct toegang biedt, dan kun je je deficiënties wegwerken door de pre-master Media Studies te volgen. 

  Weet je niet zeker of je voldoet aan de toelatingseisen? Neem dan voordat je je aanmeldt contact op met de programmacoördinator.

  Selectieprocedure

  Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen geldt er een selectieprocedure. Je kunt jezelf onderscheiden door onder andere goede en relevante academische studieresultaten en een overtuigende en enthousiaste motivatie.

  Nederlandse taaleis

  Ben je een internationale student? Dan kan je gevraagd worden een NT2-diploma aan te leveren. Als dit op jou van toepassing is, dien je het diploma te uploaden als onderdeel van je masteraanmelding in MyInfo (zie stap 5).

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in voor de duale master Mediastudies via Studielink
 • 5. Meld je aan voor de master in MyInfo

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Hiermee krijg je toegang tot MyInfo, het aanmeldformulier waarin je je aanmelddocumenten kunt uploaden. 

  Je dient de onderstaande documenten te uploaden:

  • cijferlijsten en diploma's*;
  • een motivatieformulier (PDF);
  • een cv;
  • (indien van toepassing) bewijs van voldoende taalvaardigheid.

  *Let op: Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen - zolang je maar vóór 1 september je bachelordiploma behaalt.

  Dien je aanmelding in vóór de aanmelddeadline die op jou van toepassing is (zie stap 1). Aanmeldingen die na de deadline worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen. 

 

Na je aanmelding

Naar aanleiding van de aanmelddossiers nodigt de toelatingscommissie kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek. Bij dit gesprek zijn ook de betrokken dagbladen, persbureaus, omroepen en productiebedrijven vertegenwoordigd.

Als je wordt toegelaten, ontvang je een besluit van (voorwaardelijke) toelating. Om verder te gaan met je inschrijving moet je dit aanbod zo snel mogelijk accepteren. Lees meer over de stappen die je moet nemen na voorwaardelijke toelating op de website van de Graduate School of Humanities: