Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Na deze opleiding beschik je over gedegen professionele vaardigheden en theoretische kennis, en hebt al de nodige werkervaring opgedaan. Je kunt als researcher of als dramaturg aan de slag bij producenten van films en documentaires voor alle mogelijke doelgroepen en platforms. Doordat je het ontwikkelingsproces en de positie van de maker kent, heb je ook goede aansluiting bij omroepen, distributeurs, filmfestivals en fondsen, en bij reclamebureaus en corporate mediabedrijven.

Vaardigheden

Tijdens deze opleiding leer je vaardigheden op het gebied van research, dramaturgie en redactie, daarnaast leer je feedback geven aan makers tijdens het creatieve proces. Je leert academisch onderzoek doen naar issues die spelen in de beroepspraktijk.

Begeleiding naar de arbeidsmarkt

De UvA biedt studenten op verschillende manieren hulp bij de overgang na de arbeidsmarkt. Ons UvA Student Careers Centre organiseert onder andere carrière-evenementen, cv-checks en trainingen om een sollicitatiegesprek te oefenen. Ook via het Meet Your Mentor programma kun je loopbaanbegeleiding krijgen via een mentor.

Copyright: Nadia Murady
Sinds ik ben begonnen met het Meet Your Mentor-programma voel ik mij zelfverzekerder over mijn persoonlijke kwaliteiten en heb ik een concrete visie van waar ik naartoe wil met mijn carrière. Nadia Murady, studente Media Studies Lees meer over Nadia's ervaring met het Meet Your Mentor programma

Waar werken onze afgestudeerden?

Onze alumni werken onder andere bij omroepverenigingen BNN/VARA, NTR en VPRO, bij het Filmfonds, bij productiehuizen Submarine, Pupkin, Hazazah, HALAL, Videoland, New AMS en Bing Film & Tv, bij filmfestival IDFA en bij filmdistributeurs Cinema Delicatessen en Cinéart, anderen werken als freelance researcher, redacteur of scripteditor.

Academische carrière

Ambieer je een carrière in de wetenschap, dan bestaat ook de mogelijkheid om over te stappen naar de tweejarige research master Media Studies.

Alumnikring

Wil je ook na je opleiding op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied, en ervaringen uitwisselen met andere afgestudeerden, dan kun je lid worden van de Alumnikring Mediastudies.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.