Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Dual Master
Documentaire en fictie (Mediastudies)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Documentaire en fictie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Masterweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke master écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask-sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt stellen aan docenten en studenten. De eerstvolgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Masterweek, op 11 november 16.00-17.00 uur

Wat houdt deze studie in?

Docent Judith Tromp en student Kaylee van Schuilenbug vertellen je wat je leert in de master Documentaire en fictie.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

    Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

    Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

Meer weten over de master Documentaire en fictie? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Een vak belicht: Research en Ontwikkeling

In dit kernvak staan dramaturgie en research centraal. Vaardigheden op het gebied van dramaturgie en research leer je door plannen voor documentaires en scenario’s te evalueren en te beoordelen, en in duo’s een eigen plan te ontwikkelen. Door deze “learning by doing” opzet krijg je inzicht in de keuzes en dilemma’s die van belang zijn tijdens het creatieve proces. Daarbij leer je te reflecteren op je eigen redactionele inbreng door het geven van feedback op het werk van medestudenten en professionals.

Kaylee
Hoi! Ik ben Kaylee en ik studeer Documentaire en fictie. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Kaylee
Dr. Erik Laeven:

'Je volgt colleges bij betrokken docenten met veel praktijkervaring en een rijk netwerk. Het onderwijs is kleinschalig, activerend en gericht op samenwerken.'

 

Campustour

Documentaire en fictie studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.