Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De track Internationaal en Europees belastingrecht heeft uitstekende carrièreperspectieven. Door de sterke nadruk van deze opleiding op het internationale en Europese belastingrecht gaan afgestudeerden veelal aan de slag bij grote (internationale) belastingadvieskantoren en het (internationale) bedrijfsleven.

Werkgevers Internationaal en Europees belastingrecht

Met het diploma Fiscaal Recht ben je gekwalificeerd voor toelating tot de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen. 3 maanden een baan.

Onze alumni komen terecht bij:

 • (grote internationale) belastingadvieskantoren
 • het (internationale) bedrijfsleven
 • de belastingdienst
 • de overheid
 • de (fiscale) advocatuur
Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Alumni in beeld

Tim heeft de master Internationaal en Europees belastingrecht aan de UvA gedaan. Nu werkt hij als beleidsmedewerker bij het ministerie van Financiën en vertelt hierover.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Portret Zahra Ali
Copyright: Prive
Het is belangrijk om naast je studie te werken. Als je solliciteert dan vinden kantoren het een pluspunt als je al hebt gewerkt. Zahra Ali, wage tax specialist, de Belastingdienst
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Internationaal en Europees belastingrecht biedt een uitstekend carrièreperspectief. Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen 3,3 maanden een baan. Een betaalde stage (20%) en relevante bijbaan (77%) helpt hierbij. Veelal gaan alumni aan de slag bij grote (internationale) belastingadvieskantoren en het (internationale) bedrijfsleven. Door de brede en zeer goede opleiding hebben zij ook mogelijkheden bij de belastingdienst, de overheid, de rechterlijke macht en de advocatuur.

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.