Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)
Vergelijk

Wie zijn wij

Studenten vertellen

Masterstudent Internationaal en Europees belastingrecht

Yolanda Wu, masterstudent Internationaal en Europees belastingrecht

‘Je krijgt les van goede docenten, tijdens het literatuuronderzoek voor mijn scriptie kom ik vaak hun namen tegen. Ze werken ook bijna allemaal in de praktijk en geven tijdens colleges actuele voorbeelden. Dat maakt de studiestof levendiger en meer relevant. 

Het is een voordeel dat de onderwijstijden flexibel zijn, veel vakken worden overdag en ’s avonds aangeboden. Naast de studie is er tijd om jezelf op andere vlakken te ontwikkelen of om relevante werkervaring op te doen. Daarbij is het handig dat de rechtenfaculteit, net als veel kantoren, in het centrum van Amsterdam zit. 

Tot slot kun je als student gratis naar seminars van het Amsterdam Centre for Tax Law, het onderzoeksinstituut van de UvA. Zo blijf je helemaal bij.’

Masterstudent Zahra Ali

Zahra Ali, masterstudent Internationaal en Europees belastingrecht

‘Het is belangrijk om naast je studie te werken. Als je solliciteert dan vinden kantoren het een pluspunt als je al hebt gewerkt, tijdens een stage of werkstudentschap. Laat zien dat je gepassioneerd bent door het vak. 

Ik werk bij een fiscalistenkantoor. En ik ben actief bij studievereniging Porta Adriani. Ik werkte mee aan het organiseren van de Individuele Gesprekken Dag, waarop werkgevers één-op-één gesprekken voeren met studenten. De studievereniging organiseerde dit jaar ook een studiereis, we zijn net terug. Ik heb er bewust voor gekozen om twee jaar over de master te doen, zodat ik daarnaast ook kan werken en straks met een inhoudelijk cv de arbeidsmarkt op kan stappen.’

Docenten vertellen

Prof. dr. Stef van Weeghel

Hoogleraar Internationaal belastingrecht

‘In deze master wordt het Nederlandse belastingrecht behandeld in zijn Europese en internationale juridische, politieke en maatschappelijke context.

Het Europees en internationaal belastingrecht zijn ongelooflijk dynamisch. Het speelveld, ook nationaal, wordt steeds meer bepaald door Europese regelgeving, internationale verdragen, maar ook door internationale politieke afspraken. Tax planning door multinationals ligt onder een maatschappelijk vergrootglas, wat heeft geleid tot een lawine aan internationale anti-misbruik- en transparantiewetgeving. De digitalisering van de economie zet internationaal de verhoudingen op scherp. De internationale fiscale “architectuur”, 100 jaar geleden ontworpen, staat volledig ter discussie. De G20/OESO leiden de dans; het is waarschijnlijk dat het internationale stelsel van toedeling van heffingsrechten ingrijpend wordt herzien.

Ik ben zelf nu al 20 jaar als hoogleraar aan onze faculteit verbonden en vind het geven van onderwijs nog steeds een van de leukste onderdelen van mijn werk. De studenten vinden mijn vak (Internationaal belastingrecht, red.) een van de moeilijkste, maar ook een van de meest dynamische vakken. Wat de studenten in onze master erg op prijs stellen, is dat de docenten nauwe contacten onderhouden met belangrijke instituten en spelers op het gebied van het Europees en internationaal belastingrecht, zoals de Europese Commissie, de OESO, en dat enkele docenten regelmatig betrokken zijn bij internationaal spraakmakende belastingprocedures voor het Hof van Justitie van de EU en internationale arbitragezaken. Wie zich inschrijft voor deze master zal daar geen spijt van krijgen!’