Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studenten vertellen

Internationaal en Europees belastingrecht
‘Docenten geven tijdens colleges actuele voorbeelden.’ 

Yolanda Wu, masterstudent Internationaal en Europees belastingrecht

‘Je krijgt les van goede docenten, tijdens het literatuuronderzoek voor mijn scriptie kom ik vaak hun namen tegen. Ze werken ook bijna allemaal in de praktijk en geven tijdens colleges actuele voorbeelden. Dat maakt de studiestof levendiger en meer relevant. 

Het is een voordeel dat de onderwijstijden flexibel zijn, veel vakken worden overdag en ’s avonds aangeboden. Naast de studie is er tijd om jezelf op andere vlakken te ontwikkelen of om relevante werkervaring op te doen. Daarbij is het handig dat de rechtenfaculteit, net als veel kantoren, in het centrum van Amsterdam zit. 

Tot slot kun je als student gratis naar seminars van het Amsterdam Centre for Tax Law, het onderzoeksinstituut van de UvA. Zo blijf je helemaal bij.’

Zahra Ali
‘Laat zien dat je gepassioneerd bent door het vak.’

Zahra Ali, masterstudent Internationaal en Europees belastingrecht

‘Het is belangrijk om naast je studie te werken. Als je solliciteert dan vinden kantoren het een pluspunt als je al hebt gewerkt, tijdens een stage of werkstudentschap. Laat zien dat je gepassioneerd bent door het vak. 

Ik werk bij een fiscalistenkantoor. En ik ben actief bij studievereniging Porta Adriani. Ik werkte mee aan het organiseren van de Individuele Gesprekken Dag, waarop werkgevers één-op-één gesprekken voeren met studenten. De studievereniging organiseerde dit jaar ook een studiereis, we zijn net terug. Ik heb er bewust voor gekozen om twee jaar over de master te doen, zodat ik daarnaast ook kan werken en straks met een inhoudelijk cv de arbeidsmarkt op kan stappen.’

Bekijk de hele lijst met docenten