Wast voor een opdrachten maak je tijdens deze studie? Hoe ziet het studiemateriaal eruit? Bekijk een voorbeeld van het kernvak 'Geschiedenis van de internationale betrekkingen'.
'Ik heb stage gelopen bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag. Hier heb ik zelfstandig onderzoek verricht dat resulteerde in een historische missiebeschrijving. Ik heb nu een baan als projectmedewerker bij hetzelfde instituut.'
Wietske van Oostveen is alumna van Geschiedenis van de internationale betrekkingen.
Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.
Veelgestelde vragen
-
Kan ik toegelaten worden tot de master met een hbo-diploma?
Met een hbo-bachelordiploma ben je niet direct toelaatbaar tot een academische master. Speciaal voor hbo-studenten heeft de Faculteit der Geesteswetenschappen echter een groot aantal pre-masterprogramma's (ook wel schakelprogramma's) ontwikkeld. Na afronding van zo'n pre-master word je automatisch toegelaten tot de master.
Voor de master Geschiedenis van de internationale betrekkingen geldt dat je via de pre-master Geschiedenis kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.
-
Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?
Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.
Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.
-
Ik heb een andere vraag over de toelating. Waar kan ik terecht?
De toelatingseisen voor deze opleiding vind je op de pagina ‘Toelating en inschrijven’. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Admissions Office van de Graduate School of Humanities
-
Wat kan ik na mijn studie doen?
Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.
-
Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?
Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.
-
Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?
Binnen deze opleiding is er ruimte voor 12 EC aan keuzevakken. Er is een ruim aanbod van keuzevakken op het gebied van de geschiedenis van de internationale betrekkingen, bijvoorbeeld: ‘Internationaal activisme en diplomatie tegen klimaatverandering en milieuafbraak sinds 1968’ of ‘“The West”. Cultural and intellectual history of a contested concept’.
-
Wanneer start de opleiding?
Net als alle andere masters van de Graduate School of Humanities begint deze master in september. Het is niet mogelijk om op een ander moment in het jaar te starten.
Meer weten over deze master? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.
In deze video vertelt Ted meer over de master Geschiedenis van de internationale betrekkingen en waarom hij hier voor heeft gekozen.
'Ik heb stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na mijn afstuderen wil ik graag verder met een traineeship én met mijn eigen bedrijf.'


In het verleden speelde radio vaak een belangrijke rol bij het verbinden van Nederlanders uit verschillende delen van de wereld. Historicus Vincent Kuitenbrouwer onderzoekt hoe radio werd ingezet om publiek buiten de eigen grenzen te verbinden en beïnvloeden.
Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.