Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Veel strafrechtstudenten die aan de UvA afstuderen, komen te werken in de strafrechtadvocatuur en bij de (semi)overheid. Er is in toenemende mate behoefte aan academisch gevormde (straf)juristen bij instanties. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten.

Werkgevers Strafrecht

Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden na hun afstuderen een eerste baan. Onze alumni komen terecht:

 • in de strafrechtadvocatuur
 • bij de rechterlijke macht, politie
 • bij een ministerie of de bijzondere opsporingsdiensten
 • bij gemeenten of semioverheidsinstanties; denk hierbij aan de rechterlijke macht, de politie, bijzondere opsporingsdiensten, de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en andere departementen
 • bij NGO’s
 • in de wetenschap
Wetenschappelijke carrière

Je kunt na het afronden van je master ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

UvA Student Careers Centre

Het Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie.

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Veel strafrechtstudenten die aan de UvA afstuderen komen te werken in de strafrechtadvocatuur en bij de (semi)overheid. Wat de overheid betreft kun je denken aan de rechterlijke macht, de politie, bijzondere opsporingsdiensten of de ministeries van Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en andere departementen. Ook gemeenten, semioverheidsinstanties en NGO’s hebben in toenemende mate behoefte aan academisch gevormde (straf)juristen. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 22% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Heb ik na het volgen van deze master civiel effect?

  Als je een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) hebt, voldoe je bij afronding van dit masterprogramma in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

 • Kan ik tijdens mijn studie al advies krijgen over mijn carrièrekansen?

  Voor advies omtrent je keuze voor een masteropleiding en/of als je hulp nodig hebt bij het vormgeven van je loopbaan, kun je terecht bij ons Student Careers Centre. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van studenten en afgestudeerden in het vinden van een passende baan. Ze begeleiden je bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.