Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Strafrecht (Publiekrecht)

Carrièreperspectief

Fotograaf: Froukje van der Zanden

Arbeidsmarkt

Er is vraag naar strafrechtjuristen in de advocatuur (veel studenten die wij afleveren komen te werken op de Zuidas en bij gespecialiseerde strafkantoren) en bij de (semi)overheid. Bij de overheid is er plaats voor strafrechtjuristen bij de rechterlijke macht (rechters en openbaar ministerie), politie, bijzondere opsporingsdiensten, de ministeries van Veiligheid & Justitie, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, andere departementen en NGO’s. Ook grote gemeenten en semi-overheidsinstanties hebben in toenemende mate behoefte aan academisch gevormde juristen met inzicht in handhavingsproblematiek.

Masterdiploma

Het masterprogramma Strafrecht is een traject binnen de master Publiekrecht. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je dan ook het masterdiploma Publiekrecht en de bijbehorende titel Master of Laws (LLM).

Onderzoek en promoveren

Klaar met je master? Dan kun je ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges. Voor een promotieplaats moet je solliciteren.