Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Strafrecht (Publiekrecht)
Vergelijk

Studieprogramma

De mastertrack Strafrecht biedt verdieping en verbreding aan van de kennis van het straf(proces)recht die je in de bachelor Rechtsgeleerdheid hebt opgedaan.

Programmastructuur

Deze master biedt verdieping door op zoek te gaan naar de grondslagen van het strafrecht, en verbreding door over de grenzen heen te kijken (interdisciplinair en rechtsvergelijkend). De kernvakken volgen de loop van een strafzaak in chronologische volgorde: opsporing – vervolging – behandeling ter zitting – executie van de sanctie.

Binnen het masterprogramma wordt steeds de actualiteit van het strafrecht in het onderwijs betrokken. Dit gebeurt in de afzonderlijke vakken, maar ook in lezingen en discussiebijeenkomsten, verzorgd door leden van de staf en experts uit de beroepspraktijk. Het programma wordt afgesloten met een masterscriptie.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Strafrecht en rechtsstaat
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Verdieping materieel strafrecht
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Georganiseerde criminaliteit
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Opsporing en vervolging in Europees perspectief
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Oefenrechtbank strafrecht
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Onderzoek ter terechtzitting en bewijs
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
 • Strafrechtelijk sanctierecht
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
 • Gebonden keuze
  1—6
  6
 • Scriptie Publiekrecht: Strafrecht
  1—6
  12
UvA Studiegids: Strafrecht

De informatie op de website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar op deze pagina te vinden.

Georganiseerde criminaliteit

Professor Miranda de Meijer en studenten vertellen over het vak Georganiseerde criminaliteit. Student Hope vertelt: 'Het is heel bijzonder dat we onze papers mogen presenteren voor de jury die bestaat o.a. uit het OM, maar ook de advocatuur en dat we op deze manier mogen bijdragen aan de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit.'

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Deeltijd

Het is ook mogelijk om de master Strafrecht in deeltijd te volgen; de opleiding duurt dan twee jaar. De meeste vakken worden echter niet ’s avonds aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met de onderwijsbalie FdR via (020) 525 3440.

Diploma Publiekrecht

Strafrecht is een track binnen de geaccrediteerde masteropleiding Publiekrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Publiekrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands bachelordiploma Rechtsgeleerdheid (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van (de verschillende tracks binnen) het masterprogramma Publiekrecht in beginsel aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.