Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Strafrecht (Publiekrecht)

Toelating en inschrijving

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

 • 1. Check de deadlines

  Beginnen in september
  Als je in september met je master wilt beginnen, kun je een verzoek tot toelating indienen tussen 10 oktober en 1 augustus. We bevelen het echter zeer aan om je vóór 1 juli in te schrijven in Studielink, zodat je je op tijd kunt aanmelden voor vakken, medio juli.

  Gevraagde gecertificeerde documenten dienen uiterlijk op 23 augustus te zijn aangeleverd.

  Wil je worden toegelaten op basis van een buitenlandse vooropleiding, doe dan je verzoek tot toelating vóór 1 april.

  Beginnen in februari
  Als je in februari wilt beginnen, kun je tussen 1 mei en 31 december een verzoek tot toelating indienen.  (NB: instromen in februari is niet bij alle opleidingen mogelijk.) We bevelen het echter zeer aan om je vóór 1 december in te schrijven in Studielink, zodat je je op tijd kunt aanmelden voor vakken in december.

  Gevraagde gecertificeerde documenten dienen uiterlijk op 24 januari te zijn aangeleverd.

  Wil je worden toegelaten op basis van een buitenlandse vooropleiding, doe dan je verzoek tot toelating  vóór 1 oktober.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Direct toegankelijk met een universitair juridisch bachelordiploma

  De master Publiekrecht kent de volgende trajecten:

  • Staats- en bestuursrecht
  • Strafrecht

  Al deze trajecten zijn direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma (al dan niet behaald aan de UvA).

  Geen universitair juridisch bachelordiploma?

  Je kunt ook worden toegelaten met de volgende vooropleidingen:

  Wo

  • PPLE-diploma met een ‘major in law’, in combinatie met het afgeronde civiel effect-schakelprogramma.

  Schakelprogramma's na niet-juridische wo-bachelors

  Meer over het civiel-effect-schakelprogramma

  Hbo

  • Diploma hbo-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam, mits daarbinnen het wetenschappelijk excellentieprogramma is gevolgd.
  • Diploma hbo-Rechten, gevolgd door het afgeronde civiel-effect-schakelprogramma bij Schakelzone Recht.

  Heb je een niet-Nederlandse vooropleiding, neem dan contact op met het Admissions Office.

 • 3. Schrijf je in via Studielink

  Inschrijven voor een opleiding aan de Universiteit van Amsterdam gaat via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig.

  Studielink

  Starten in september: We bevelen het zeer aan om je vóór 1 juli in te schrijven, zodat je je tijdig kunt aanmelden voor vakken, medio juli.
  Starten in februari: We bevelen het zeer aan om je vóór 1 december in te schrijven, zodat je je tijdig kunt aanmelden voor vakken in december.

  Toelichting inschrijven Studielink

  Schrijf je in voor Publiekrecht
  In Studielink kun je je niet inschrijven voor een traject; je schrijft je in voor de (overkoepelende) master Publiekrecht.

  DigiD aanvragen
  Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.

  Controle gegevens door Studielink
  Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je dat nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten.

  Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.

  Nieuwe inschrijving toevoegen
  Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.

  Studielink

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. Stuur de benodigde documenten op

  Heb je een van de volgende juridische bachelors in Nederland behaald of zul je die voor 1 september of 1 februari behalen, dan hoef je geen diploma of cijferlijst aan te leveren:

  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (croho 50700)
  • Bachelor Fiscaal Recht (croho 56827)
  • Bachelor Notarieel Recht (croho 56828)

  Dit geldt ook indien je het schakelprogramma aan de UvA hebt afgerond of wilt worden toegelaten op basis van je PPLE-diploma aan de UvA met een 'major in Law' in combinatie met het civiel-effect-schakelprogramma. De aanmelding via het online formulier volstaat.

 • 7. Wacht op uitslag toelatingsbesluit

  Zodra je aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet, ontvang je een Bewijs van Toelating. Pas als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan (zoals de betaling van het collegegeld) is je inschrijving definitief.

 • 8. Meld je aan voor vakken

  Begin juli of december
  Je moet je zelf aanmelden voor de mastervakken die je het komende semester wilt gaan volgen, ook als je toelating nog niet is afgerond. Aanmelden voor vakken verloopt via de planner in de vakaanmeldapplicatie en je UvAnetID. Dit kan vanaf ongeveer begin juli (voor de februari-instroom begin december).

  De aanmeldingsperiode voor het onderwijs is kort en de deadlines (te vinden op de studentensite) zijn strikt. Mocht je tijdens de aanmeldingsperiode nog geen definitief bericht over je toelating hebben ontvangen, meld je dan evengoed aan voor het onderwijs. Na de deadline kun je je niet meer aanmelden voor de vakken van dat semester.

  In de UvA Studiegids vind je onder het studieschema van jouw opleiding welke vakken onderdeel uitmaken van je programma. Ook voor verplichte vakken moet je je zelf aanmelden.

 • 9. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.