Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Strafrecht (Publiekrecht)
Opslaan in favorieten

Wie zijn wij

Studenten vertellen

Masterstudent Pascal Ketting

Paskal Ketting, masterstudent Strafrecht

‘Van jongs af aan was ik gefascineerd door strafrecht. Er was veel media-aandacht voor strafrechtzaken. Ik was geboeid door hoe een verdachte werd opgespoord en berecht. Ik wilde er alles van weten.

Tijdens mijn studie leerde ik veel van verdiepende vakken, zoals Verdieping materieel strafrecht. Daarnaast zijn de keuzevakken interessant. Ik deed twee jaar over de master, vanwege mijn bestuursjaar bij de studievereniging M.P. Vrij. Ik raad iedereen om lid te worden. 

Verder liep ik stage bij de rechtbank van Amsterdam en het Functioneel Parket. Ik ga daar straks werken als junior parketsecretaris.’

Masterstudente Nikkie Wijkman

Nicky Wijkman, masterstudent Strafrecht 

‘Ik kan mijn creativiteit kwijt in het strafrecht, door zaken op een andere manier te benaderen of door op zoek te gaan naar dat ene regeltje of wetsartikel. Daarmee kun je een zaak een totaal andere wending geven. 

De keuzemogelijkheid binnen Strafrecht is enorm. Zo volg ik nu het keuzevak Militair straf- en tuchtrecht, dat wordt alleen aan de UvA gegeven. Ik ga nog een jaartje door met de master. Ik wil nog internationaal strafrechtelijke vakken volgen en ik ga stagelopen bij de rechtbank. Dan treed ik als griffier op ter zitting, bereid zittingen voor en na afloop schrijf ik de vonnissen.

De groep studenten die de track Strafrecht volgt is best groot, maar toch voelt het heel klein en vertrouwd. Dat komt bijvoorbeeld ook doordat de sectie en de strafrechtelijke studievereniging samen borrels en lezingen organiseren. Zo leer je de docenten ook op een andere manier kennen.’

Masterstudente Saloua Karami

Saloua Karami, masterstudent Strafrecht

‘Strafrecht is het meest dynamische rechtsgebied. Er is niet altijd één gelijk in een zaak, er zitten veel verschillende kanten aan. Ik word opgeleid tot wetenschappelijk kritisch jurist, die niet zomaar genoegen neemt met statische kennis. Je leert op een kritische manier naar het recht te kijken. Dat past precies bij mij, want ik neem geen blad voor de mond. 

Op de faculteit kun je altijd langslopen bij de leerstoelgroep Strafrecht. Bij de meeste docenten staat de deur van hun kantoor open. Je bent hier geen nummertje.

Het vak Oefenrechtbank strafrecht was doorslaggevend voor mijn beroepskeuze, het geeft een kijkje in de praktijk. We oefenen met een echt strafdossier in de rol van advocaat of officier.’

Een docent vertelt

Prof. dr. mr. T. Blom

Prof. dr. mr. T. Blom

Hoogleraar Strafrecht

‘Sinds ik hoogleraar Strafrecht ben geworden aan de UvA in 2008 is de mastertrack grondig herzien. De opleiding biedt nu een breed scala aan mogelijkheden die allemaal specifiek met het strafrecht te maken hebben. Zoals de strafrechtstheorie in het vak Strafrechtelijk sanctierecht. De strafrechtpraktijk in de vakken Oefenrechtbank strafrecht en Onderzoek ter terechtzitting en bewijs. De redenen waarom bepaald ongewenst gedrag strafbaar wordt gesteld in de vakken Verdieping materieel strafrecht en Beginselen van een democratische rechtsstaat.

Daarnaast hebben we een uitstekende Internationaal Strafrechtelijke afdeling met vakken als International Criminal Law en International Criminal Tribunals.’