For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Geneeskunde

Bachelor
Compare programme

Heb je een brede belangstelling voor medische, sociale, technische en wetenschappelijke zaken? Werk je graag met en voor een grote diversiteit aan mensen? Ben je op zoek naar een vakgebied waar altijd nieuwe dingen te ontdekken en ontwikkelen zijn? Dan is Geneeskunde een goede studie voor jou.

Voertaal
Nederlands
Vorm
Voltijd
Locatie
AMC

🏥 Opgeleid in Amsterdam UMC, locatie AMC
🎓 Excellente docenten geven onderwijs vanuit klinisch perspectief
🎯 Team Based Learnig is een vast onderdeel van het curriculum


nov04
Bachelorweek: 4-11 nov 23
nov27
Verdiep je in een studie
Bezoek een open dag of event
Wat houdt de studie Geneeskunde in
Wat houdt deze studie in?

Ontdek in 3 minuten wat de studie Geneeskunde inhoudt. Een docent en studenten vertellen je in deze video wat je ervan kunt verwachten. En wat deze opleiding aan de UvA zo leuk en interessant maakt.

Daarom Geneeskunde aan de UvA

Je leert redeneren vanuit de patiënt. Per blok krijg je klinische colleges waarbij de klachten van de patiënt centraal staan.

Ecellente docenten geven onderwijs vanuit klinisch perspectief

De medische faculteit is gevestigd in Amsterdam UMC, locatie AMC. Hierdoor zit je bovenop de ontwikkelingen in de medische wereld. 

Opgeleid in Amsterdam UMC , locatie AMC

Je werkt samen in teams, waarbij je opgedane kennis leert toepassen (Team Based Learning).

Samenwerken

Je volgt onderwijs met andere zorgdisciplines (interprofessionele educatie) en je ontwikkelt een brede visie op de wereld en andere culturen.

Leren over grenzen

Uniek dubbel bachelorprogramma voor natuurwetenschappelijke talenten in Geneeskunde en Biomedische wetenschappen

Dubbele bachelor

Het studieprogramma

De bachelor Geneeskunde duurt drie jaar. In vier thema’s, twee leerlijnen, een thesis en stages leer je de natuurwetenschappelijke basis van de geneeskunde. Er is veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling tot arts en je vaardigheden in wetenschappelijk denken. Je hebt bovendien voldoende keuzeruimte voor je eigen interesses. Door zelfstudieopdrachten en tijdens klassikaal onderwijs dagen we je uit en leer je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen studiesucces. Uiteraard onder begeleiding van goede artsen en wetenschappers.

Past Geneeskunde bij jou?

  • Om toegelaten te worden, voldoe je aan de vooropleidingseisen en doorloop je onze selectieprocedure. 
  • Je bent zelfstandig en verantwoordelijk; tijdens en na je studie wordt op die eigenschappen een groot beroep gedaan.
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden. Die zijn onmisbaar bij zowel de studie als de latere beroepsuitoefening.
  • Je weet zelfstudieactiviteiten goed te plannen en te combineren met andere activiteiten. 60-70% van je werkweek besteed je aan zelfstudieopdrachten, 30% is contactonderwijs.  
In Amsterdam UMC, locatie AMC, krijg je als student meteen met patiëntenzorg te maken. De docenten zijn artsen en vanaf dag één komen patiënten langs om hun verhaal te vertellen. Ashna Dall - Studente bachelor Geneeskunde Lees wat Ashna over de studie zegt

Na je studie

Wil je basisarts worden en je daarna eventueel verder specialiseren? Dan kun je doorstromen naar de master Geneeskunde van de UvA. Of volg een van de vele andere vervolgstudies binnen of buiten het domein gezondheid, zoals biomedical sciences of zorgmanagement.  

Feiten & cijfers
Diploma
BSc Geneeskunde
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56551
Locatie
AMC