For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Predicaat Topopleiding Universiteiten van Keuzegids 2024

Daarom Geneeskunde aan de UvA

Excellente docenten geven onderwijs vanuit klinisch perspectief

Per blok krijg je klinische colleges waarbij de klachten van de patiënt centraal staan.

Opgeleid in Amsterdam UMC , locatie AMC

De medische faculteit is gevestigd in Amsterdam UMC, locatie AMC. Hierdoor zit je bovenop de ontwikkelingen in de medische wereld. 

Samenwerken

Je werkt samen in teams, waarbij je opgedane kennis leert toepassen (Team Based Learning).

Leren over grenzen

Je volgt onderwijs met andere zorgdisciplines (interprofessionele educatie) en je ontwikkelt een brede visie op de wereld en andere culturen.

Dubbele bachelor

Uniek dubbel bachelorprogramma voor talenten in Geneeskunde en Biomedische wetenschappen
Wat houdt deze studie in?

Ontdek wat de studie Geneeskunde inhoudt. Een docent en studenten geven je een deze video een voorproefje van wat je kunt verwachten. En je hoort wat de opleiding Geneeskunde aan de UvA zo leuk en bijzonder maakt.

Het studieprogramma

De bachelor Geneeskunde duurt drie jaar. In vier thema’s, twee leerlijnen, een thesis en een stage leer je de basis van de geneeskunde. Er is veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling tot arts en je vaardigheden in wetenschappelijk denken. Je hebt bovendien voldoende keuzeruimte voor je eigen interesses. Door zelfstudieopdrachten en tijdens klassikaal onderwijs dagen we je uit en leer je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen studiesucces. Uiteraard onder begeleiding van goede docenten.

Past Geneeskunde bij jou?
 

  • Je bent zelfstandig, verantwoordelijk en toont initiatief. Tijdens en na je studie wordt op die eigenschappen een groot beroep gedaan.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Die zijn onmisbaar bij zowel de studie als de latere beroepsuitoefening.
  • Je weet zelfstudieactiviteiten goed te plannen en te combineren met andere activiteiten. 60-70% van je werkweek besteed je aan zelfstudieopdrachten, 30% is contactonderwijs.  
  • Om toegelaten te worden, voldoe je aan de vooropleidingseisen en doorloop je onze selectieprocedure. 
De studie geeft mij veel vrijheid Er is contactonderwijs, maar vooral veel zelfstudie. Al vanaf het eerste jaar is er aandacht voor de patiënten, zijn er practica, leer je lichamelijk onderzoek te verrichten en kom je in de snijzaal. Je werkt ook samen met studenten Verpleegkunde en Fysiotherapie. Zo leer je situaties te bekijken vanuit andere perspectieven. Shamim Amiri Simkooei - student bachelor Geneeskunde

Na je studie

Wil je basisarts worden en je daarna eventueel verder specialiseren? Dan kun je doorstromen naar de master Geneeskunde van de UvA. Of volg een van de andere vervolgstudies binnen het domein gezondheid, zoals Gezondheidsrecht of Medical informatics.

Word jij de arts van de toekomst?

Bekijk de voorlichtingsfilm van De Geneeskundestudent. Daarin wordt uitgelegd wat je van de opleiding Geneeskunde kunt verwachten, hoe de studie is opgebouwd en welke mogelijkheden je hebt met je basisartsdiploma op zak.

Vraag de brochure aan!

Wil je de informatie over de bachelor Geneeskunde nog eens doorlezen? Vraag dan de brochure aan en ontvang 'm in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma
BSc Geneeskunde
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56551
Locatie
Amsterdam UMC