For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Weten of Geneeskunde bij je past? Ontdek het hier! Bekijk opleidingsvideo's, ontdek alles over de selectieprocedure en bekijk ervaringen van andere studenten.
Proef de sfeer

De Faculteit der Geneeskunde van UvA bevindt zich middenin Amsterdam UMC, locatie AMC. In deze campustour nemen we je mee langs belangrijke plekken van de medische faculteit.

Kijk terug: Online informatiesessie bachelor Geneeskunde 18 maart 2024

Kijk hier de online informatiesessie terug van de bachelor Geneeskunde van 18 maart 2024. Opleidingsdirecteur en docent Anatomie & Embryologie Petra Habets, en  bachelorstudent Boris en masterstudent Juna vertellen je alles over de opleiding en beantwoorden vragen.

Van klacht tot diagnose: online proefcollege Geneeskunde terugkijken
Kijk terug: online proefcollege Van klacht tot diagnose

Je bent huisarts en ziet tijdens je spreekuur een patiënt met vermoeidheidsklachten. Welke vragen stel je, hoe kom je tot een behandelplan? Welke onderzoeken vraag je aan? En hoe loopt het met hem af? We nemen je mee in een behandeltraject: van klacht naar diagnose.

Geen Geneeskunde studeren? Zorg voor een plan B.

Wat als je straks niet door de selectieprocedure voor Geneeskunde komt? Oriënteer je alvast op andere studies op het gebied van gezondheidszorg.  Zoals Medische informatiekunde, voor iedereen met een hart voor de zorg en interesse in ICT. Of Biomedische wetenschappen, waarbij je op zoek gaat naar de oorzaak en het voorkomen van ziektes. Je kunt je voor twee studies tegelijk inschrijven. Word je dan niet geselecteerd voor geneeskunde, dan sta je alvast ingeschreven voor een andere studie. Bekijk ze hieronder.