For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Studiebegeleiding

Tutor

Om je te helpen in de overgang van middelbare school naar universiteit en je te begeleiden in je studievoortgang, krijg je aan het begin van de studie een tutor toegewezen. Dit is een ouderejaarsstudent die jou, samen met een kleine groep andere studenten, onder zijn of haar hoede neemt in de eerste twee jaar van de opleiding. Tijdens het ‘tutoraat’ (de bijeenkomsten van je tutorgroep) bespreken jullie onderwerpen uit het lopende onderwijs van dat moment, maar besteden jullie ook aandacht aan de manier waarop je leert en studeert en het beroepsveld. Uit evaluaties blijkt dat studenten positief zijn over het tutoraat: het helpt ze om zich snel thuis te voelen en hun weg te vinden binnen de opleiding.

Studieadviseur

De studieadviseur van Informatica is Andrea Jessen. Je kunt bij haar onder andere terecht voor: 

  • Begeleiding bij het maken van studiekeuzes
  • Vragen over extra uitdaging en verdieping
  • Advies over je studieplanning en bij studievertraging
  • Ondersteuning bij effectiever studeren
  • Advies wanneer persoonlijke omstandigheden je studie beïnvloeden

Heb je nu al vragen over de opleiding? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Studeren met een functiebeperking

De studieadviseur is ook je eerste aanspreekpunt als je studeert met een functiebeperking, chronische ziekte of dyslexie. Wil je graag  weten welke begeleiding en ondersteuning de UvA nog meer biedt?

Alles over studeren met een functiebeperking

Bindend studieadvies

Aan het eind van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies (BSA). Studenten die aan het eind van het studiejaar minder dan 42 EC (van de 60) hebben behaald, mogen de bachelor Kunstmatige Intelligentie niet voortzetten. Je ontvangt je bindend studieadvies in juli. Om te voorkomen dat een eventueel negatief advies je overvalt, krijg je al drie keer eerder een advies over je studievoortgang: een préadvies in november op basis van je eerste resultaten, en een voorlopig studieadvies in januari en april. Bij het advies wordt rekening gehouden met eventuele bijzondere omstandigheden zoals ziekte of persoonlijke factoren.