Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leraar Bèta

Leraar worden in jouw bètavak?

Tijdens de opleiding tot leraar in een van de bètavakken leer je hoe je je kennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Je leert inspelen op en kritisch oordelen over de snel veranderende wereld, waarin je vakgebied een grotere rol speelt dan de meeste leerlingen op het eerste gezicht denken. Ook help je leerlingen mondige en besluitvaardige burgers te worden.

Tim Logtenberg
Copyright: Tim Logtenberg
Onderwijs klopt gewoon voor mij. Elke dag weer die kleine beloninkjes: een goed gelukte les, leerlingen die je bedanken voor de leuke les of die misschien zelfs iets geleerd hebben. Daar doe ik het voor! Tim Logtenberg, Zij-instroom in het beroep, Informatica

Wil je leraar worden in jouw bètavak? Lees meer over de mogelijkheden tijdens verschillende fases van je opleiding.

Leraar worden in jouw bètavak? Bekijk de verschillende instapmomenten: tijdens je bachelor, na je bachelor, tijdens je master en na je master.
Verschillende instapmomenten
 • Tijdens je bachelor

  Tijdens je bachelor kun je minor Educatie volgen in de vrije keuzeruimte van je opleiding. De studielast is 30 EC.

  Afhankelijk van je bacheloropleiding word je:

  • Leraar Natuurkunde met een bachelor Natuur- en Sterrenkunde of Natuurkunde
  • Leraar Scheikunde met een bachelor Scheikunde of Bèta-gamma (richting Scheikunde)
  • Leraar Biologie met een bachelor Biologie, Biomedische wetenschappen, Bèta-gamma (richting Biologie of Psychobiologie)
  • Leraar Wiskunde met een bachelor Wiskunde, Bèta-gamma (richting Wiskunde, Econometrie en Operationele Research, Actuariële wetenschappen, Natuur- en Sterrenkunde)
  • Leraar Informatica met een bachelor Informatica, Informatiekunde, Kunstmatige intelligentie
 • Na je bachelor

  Na je bachelor kun je een Educatieve Module volgen voor de vakken Biologie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde of Wiskunde. De studielast is 30 EC.

 • Tijdens je master

  Tijdens je master kun je in je vrije keuzeruimte de Major Teaching volgen. Dit kan voor Biologie, Natuurkunde, Scheikunde of Wiskunde. De studielast is 60 EC. Heb de minor Educatie of de Educatieve Module al gevolgd? Dan geldt een vrijstelling van 30 EC.

  De Major Teaching is beschikbaar voor de volgende FNWI-masteropleidingen: Biological Sciences, Biomedical Sciences, Earth Sciences, Chemistry, Mathematics, Physics and Astronomy, Stochastics and Financial Mathematics.

 • Na je master

  Na je master kun je een postmaster Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs volgen. De studielast is 60 EC. Heb de minor Educatie of de Educatieve Module al gevolgd? Dan geldt een vrijstelling van 30 EC.

  De voorwaarde om de postmaster te volgen is dat je 120 EC aan relevante vakinhoud in je bachelor en/of master hebt behaald en dat je een academische master hebt afgerond.

  Lees meer over de postmaster per schoolvak: