Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Arabische taal en cultuur
Opslaan in favorieten

Dr. Caroline Roset

Dr. Caroline Roset is gespecialiseerd in Arabisch als spreektaal, vooral in het oostelijk deel van de Arabische wereld.

Geïntegreerde leermethode

'Aan de UvA wordt het Arabisch als een moderne taal benaderd. We besteden veel tijd aan Arabisch als spreektaal. Dat is iets anders dan de schrijftaal, het Modern Standaard-Arabisch. Wij hanteren een geïntegreerde leermethode. Dat wil zeggen dat je eerst het Egyptisch-Arabisch als moderne spreektaal leert, met veel aandacht voor luister- en spreekvaardigheid, de wetenschappelijke transcriptie en de grammatica van dat dialect. Tegelijkertijd leer je in het eerste semester zo geleidelijkaan ook het Arabisch schrift. Pas in het tweede semester van de propedeuse leer je de grammatica ervan, terwijl je één dag per week je Egyptisch bijhoudt en uitbreidt met conversatiecolleges. Deze twee taalvarianten - het geschreven Modern Standaard Arabisch en het Egyptisch - komen in je hele bachelor terug.

Intensief studeren

Arabisch is een opleiding voor doorzetters. In de beginfase heb je drie dagen per week colleges taalverwerving en besteed je veel tijd aan huiswerk en woordjes stampen. Dit geldt ook voor studenten die al Arabisch kunnen, omdat onze academische benadering heel anders is dan die in de Arabische wereld. Maar de sfeer aan onze opleiding is motiverend en persoonlijk en na drie jaar intensief studeren heb je ook wat: een solide wetenschappelijke basiskennis van verschillende varianten van de taal die "zo rijk is als de zee", zoals de Arabieren zeggen.

Door je kennis van het Arabisch krijg je bovendien een veel beter begrip van de actuele gebeurtenissen in de Arabischsprekende landen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.'

Dr. C.J. (Caroline) Roset

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Semitische talen en culturen