Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Arabische taal en cultuur
Vergelijk

Waar je uiteindelijk terecht komt is afhankelijk van de keuzes die je in je studie maakt. Welke major kies je? Volg je een minor Journalistiek, of leer je jezelf een extra regionale taal aan met de minor Hebreeuws? Volg je een stage bij een groot bedrijf of aan een Nederlandse ambassade? Het is niet eenvoudig om de volledige spanwijdte van de mogelijke arbeidsrichtingen recht te doen, maar voor een algemene indicatie kun je denken aan de volgende gebieden:

  • De landelijke overheid, in het bijzonder de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie, Defensie.
  • Media, niet alleen landelijke kranten en televisie, maar ook gespecialiseerde mediakanalen.
  • Internationaal bedrijfsleven op het gebied van energie, levensmiddelen, landbouwtechniek, etc.
  • Europese overheid
  • (Cultureel) toerisme
  • Gemeentelijke dienstverlening 
  • Adviesbureaus op het gebied van cultuur, internationale communicatie, educatie
  • Uitgeverijen en bibliotheken
  • Tolk- en vertaalbureaus
  • Taalonderwijs

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met het bachelordiploma Arabische taal en cultuur ben je mogelijk toelaatbaar tot een van de volgende eenjarige masterprogramma's (60 EC):

Je zou ook kunnen kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een strenge selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Met een bachelordiploma Arabische taal en cultuur zouden de volgende duale masteropleidingen wellicht aansluiten op jouw interesses:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Er wordt met name gekeken naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten, je scriptie en je motivatie. Met een bachelordiploma Arabische taal en cultuur zouden de volgende research masters wellicht aansluiten op jouw interesses:

De Graduate School of Child Development and Education biedt als enige instituut in Nederland de mogelijkheid om een eerstegraads bevoegdheid Arabisch te halen:

Kijk voor de precieze toelatingsvoorwaarden bij de master.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.