Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Na je bachelor

Na je bachelor kun je de arbeidsmarkt op of een master volgen. Na een master kun je vervolgens promoveren. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Student PC Hoofthuis

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

De arbeidsmarkt

Een universitaire taal- of regiostudie leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Copyright: FGw/Tsjebbe Paulussen
Absoluut hoogtepunt van de studie Arabisch was het semester dat ik in Cairo heb gestudeerd. Zowel voor de taal als voor het begrijpen van de cultuur was dit een unieke ervaring. Tsjebbe Paulussen

Promotieonderzoek

Na een onderzoeksmaster kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren. Je doet dan vier jaar onderzoek, geeft onderwijs aan de universiteit en schrijft een proefschrift. Op een promotieplaats moet je solliciteren.

Copyright: Josephine van den Bent
Ik houd van de combinatie van taalstudie met cultuurstudie, waar dan ook nog een deel geschiedenis bij komt kijken. Josephine van den Bent