Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Arabische taal en cultuur
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Arabische taal en cultuur echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. De volgende Proefstudeerweken zijn van 22 november t/m 3 december.

Minicollege Arabische taal en cultuur

Studente Rowie vertelt over haar bacheloropleiding Arabische taal en cultuur. Waarom heeft zij voor deze studie gekozen? Wat vindt ze leuk aan deze opleiding? Bekijk het in deze video!

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. Onze volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Podcast: Taalwijzen uit het Midden-Oosten

Het Taalmuseum en het Midden-Oostenplatform maken samen podcasts over de talen van het Midden-Oosten. Inmiddels zijn de afleveringen over het Arabisch, Hebreeuws, Koerdisch en Turks te beluisteren. UvA studenten, alumni en docenten werkten mee aan de totstandkoming ervan.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    In Nederland en Europa is op verschillende vlakken behoefte aan kenners van het Midden-Oosten en het Arabisch. Denk aan het Ministerie van Buitenlandse maar ook Binnenlandse Zaken en Defensie, maar ook bibliotheken, musea, de journalistiek, de commerciële sector, ontwikkelingswerk en toerisme.

  • Kun je zelf kiezen in waar je je buitenlandverblijf gaat doen?

    Als je de major Arabische studies kiest, is een semester aan het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo een verplicht onderdeel van je studieprogramma. Je volgt daar een programma dat speciaal voor studenten van de UvA is ingericht. Natuurlijk mag je daarnaast ook op je eigen houtje elders cursussen en vakken volgen, maar die zijn geen onderdeel van het verplichte onderwijsprogramma.

Meer weten over Arabische taal en cultuur? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Yassien vertelt over zijn studiekeuze

‘De arabisten van de UvA bestuderen naast taal ook de maatschappelijke verhoudingen in de moderne Arabische wereld’. In deze video deelt Yassien zijn ervaringen met de bachelor Arabische taal en cultuur.

Webinar Talen- en regiostudies

Hoe is het om een taal te studeren aan de UvA? Welke invulling kun jij aan jouw studie geven? En wat levert een dergelijke studie jou op? Deze vragen zullen worden beantwoord in deze video.

Layla
derdejaarsstudent Arabische taal en cultuur
Hi, ik ben Layla en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over Arabische taal en cultuur? Stuur me een bericht via Instagram!
Stel je vraag aan Layla
Sara
tweedejaarsstudent Arabische taal en cultuur
Hoi! Ik ben Sara en al je vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Sara