Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

In veel gevallen geldt als toelatingsvoorwaarden dat je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebt gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met het bachelordiploma Cognition, Language and Communication heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma. Dit is een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Cognition, Language and Communication heb je toegang tot de duale masters:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Cognition, Language and Communication mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Overige masters

Afhankelijk van de invulling van je keuzeruimte kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Voor een overzicht van alle UvA masters, zie: