Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Griekse en Latijnse taal en cultuur

Opslaan in favorieten

De bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur leidt je op tot een allround classicus met een brede blik én met diepgang. Je leert Grieks en Latijn op excellent niveau lezen en analyseert teksten die al eeuwen tot de top van de wereldliteratuur behoren. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Klassieke Oudheid en de invloed hiervan op het heden.

Meelopen bij Griekse en Latijnse taal en cultuur
Wil je graag een keer meelopen bij een college van de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur om te ervaren hoe het écht is om hier te studeren? Meld je aan en word GLTC-student voor een dag.

Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur?

De opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur draait om veel meer dan alleen het bestuderen van klassieke teksten. Je leert verder te kijken dan je eigen studie door steeds in gesprek te gaan met andere disciplines zoals geschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis, literatuur en archeologie. Daardoor biedt onze bacheloropleiding je een goed kader om complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag de dag te begrijpen en er een genuanceerde opinie over te vormen.

Bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur uitgelegd
Ontdek in 3 minuten wat de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur inhoudt, waarom het uniek is en wat de ervaringen zijn van docent Koen Vacano en student Nena.

Is Griekse en Latijnse taal en cultuur iets voor jou?

  • Je lievelingsvak is Grieks en/of Latijn.
  • Je houdt ervan om teksten te analyseren en te bestuderen.
  • Je bent geïnteresseerd in de Klassieke Oudheid.
  • Je denkt graag diep na: wat zijn eigenlijk de bronnen van de Europese cultuur?
'Het mooie van Grieks en Latijn is dat iedereen op nul begint. Voor iedereen is het even moeilijk of makkelijk.'
Alumnus Kurano Bigiman is leraar klassieke talen. Hij werd verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2020 voor het opzetten van de eerste gymnasiumafdeling in Amsterdam Zuidoost.

Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur in Amsterdam?

  • Amsterdam biedt uitstekende faciliteiten op het gebied van de Oudheid, zoals een grote vakbibliotheek en het Allard Piersonmuseum.
  • De opleiding heeft een internationale oriëntatie, zodat je goed voorbereid bent op een uitwisseling in het buitenland.
  • Deze opleiding wordt aangeboden door de twee Amsterdamse universiteiten. UvA en VU bundelen hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. De combinatie van specialisten in al deze academische richtingen zorgt voor een stimulerende omgeving om samen te werken en te studeren.
  • Door de kleine werkgroepen kunnen de docenten inspelen op jouw persoonlijke wensen en behoeften.
  • De studie van Griekse en Latijnse taal en literatuur is bij ons ingebed in een historische, archeologische en filosofische context. Er is aandacht voor de invloed van de Klassieke Oudheid op latere periodes en de relevantie daarvan voor het heden.

Studeren in deeltijd 

Je kunt de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Feiten & cijfers
Diploma BA Griekse en Latijnse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56003