Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Griekse en Latijnse taal en cultuur

Toelating en inschrijving

Wil je je inschrijven, doorloop dan onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Je kunt Griekse en Latijnse taal en cultuur studeren met de volgende (in Nederland behaalde) diploma's:

  Vwo-diploma

  Voorwaarde is wel dat je minimaal een van de twee klassieke talen als eindexamenvak hebt gedaan.

  Colloquium doctum

  Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan?  Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren, en test zo of de opleiding echt bij je past. UvA Matching voor Griekse en Latijnse taal en cultuur vindt online plaats.

  Aanmelden

  Nadat  je je hebt ingeschreven via Studielink kun je je aanmelden voor de Matching. Nadat je je UvAnetID hebt geactiveerd, zie je in je Checklist Inschrijving op sis.uva.nl Matching staan. Hier kun je je via de Vakplanner aanmelden voor Matching.

  Na aanmelding kun je in Canvas, de digitale leeromgeving van de UvA, meer informatie vinden over de verdere procedure en de Matching voltooien.

  Let op: Deelname aan UvA Matching is normaliter een verplicht onderdeel van je aanmelding. In het licht van de huidige coronacrisis heeft de UvA echter besloten dat als je geen deel kunt nemen aan UvA Matching of de toets niet kunt maken vóór de deadline, dit je inschrijfverzoek voor het studiejaar 2020-2021 niet zal beïnvloeden. Hoewel het op dit moment dus niet verplicht is mee te doen aan de Matching, raden we iedereen sterk aan om toch deel te nemen, aangezien het een waardevol onderdeel is van je inschrijvingsproces.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.