Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Griekse en Latijnse taal en cultuur

Na je studie

Na je bachelor kun je een master volgen, de arbeidsmarkt op of promoveren. Lees wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

Student PC Hoofthuis

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

De arbeidsmarkt

Je bent na je studie breed inzetbaar in functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen. Afgestudeerden in Griekse en Latijnse taal en cultuur vinden na hun studie een passende baan in zeer uiteenlopende functies en sectoren. Denk hierbij aan musea, uitgeverijen, journalistiek en onderwijs.

Verder studeren na je master?

Na een (onderzoeks)master kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren. Om te promoveren doe je drie tot vier jaar onderzoek en schrijf je een proefschrift. Het promotieonderzoek wordt in veel gevallen gecombineerd met onderwijstaken. Naar een promotieplaats moet je solliciteren.

Onderzoeksgebieden

De docenten van de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur doen zelf ook onderzoek. Het onderzoek bij Grieks richt zich bijvoorbeeld op het homerische epos, de Griekse tragedie, historiografie, Hellenistische poëzie, vroege filosofische teksten, historische taalkunde en de syntaxis van het Attisch. De docenten Latijn zijn gespecialiseerd in epische poëzie, Romeinse historiografie, humanistenlatijn en Latijnse taalkunde.