Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Hebreeuwse taal en cultuur

Na je studie

Lees hier wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

Student PC Hoofthuis

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

De arbeidsmarkt

Een universitaire taal- of regiostudie leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Promotieonderzoek

Na een onderzoeksmaster kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren. Je doet dan vier jaar onderzoek, geeft onderwijs aan de universiteit en schrijft een proefschrift. Op een promotieplaats moet je solliciteren.

De docenten van de opleiding Hebreeuwse taal en cultuur doen zelf ook onderzoek en publiceren hierover regelmatig boeken en artikelen. Ze zijn geïnteresseerd in onder meer de middeleeuwse filosofie, het Spaanse Jodendom in de eeuwen voor 1492, het Amsterdamse Jiddisch van de 17de en 18de eeuw, en de geschiedenis van het Joodse boek en moderne Joodse geschiedenis.