Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Hebreeuwse taal en cultuur

Toelating en inschrijving

Wil je je inschrijven, doorloop dan onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Je kunt Hebreeuwse taal en cultuur studeren met de volgende (in Nederland behaalde) diploma's:

  Vwo-diploma

  Met een vwo-diploma kun je Midden-Oostenstudies: Hebreeuws studeren, ongeacht je profiel.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Studenten met een hbo-propedeusediploma hebben toegang tot een universitaire bachelor. Houd er wel rekening mee dat de overstap van het hbo naar een universitaire opleiding door veel studenten als erg zwaar wordt ervaren.
  Een andere mogelijkheid is om eerst je hbo-bachelor te voltooien en je daarna in te schrijven voor een universitaire bachelor. Afhankelijk van de inhoud van de afgeronde hbo-bachelor en de keuze van de universitaire bachelor kun je vrijstelling krijgen voor onderdelen uit het universitaire bachelorprogramma. De maximale vrijstelling via deze route is 60 studiepunten.
  Het collegegeld voor een tweede bachelor is het hogere instellingstarief. Bij de Student Service Desk kun je terecht met vragen over het collegegeld.

  Colloquium doctum

  Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Hebreeuwse taal en cultuur dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan?  Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA en je aan te melden voor UvA Matching.

 • 5. Doe mee aan UvA Matching

  Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren, en test zo of de opleiding echt bij je past.

  De UvA Matching voor Hebreeuwse taal en cultuur vindt online plaats tussen 2 en 12 juni.

  Aanmelden

  Nadat  je je hebt ingeschreven via Studielink kun je je aanmelden voor de Matching. Nadat je je UvAnetID hebt geactiveerd, zie je in je Checklist Inschrijving op sis.uva.nl Matching staan. Hier kun je je via de Vakplanner aanmelden voor Matching.

  Na aanmelding kun je in Canvas, de digitale leeromgeving van de UvA, meer informatie vinden over de verdere procedure en de Matching voltooien.

  Let op: Deelname aan UvA Matching is normaliter een verplicht onderdeel van je aanmelding. In het licht van de huidige coronacrisis heeft de UvA echter besloten dat als je geen deel kunt nemen aan UvA Matching of de toets niet kunt maken vóór de deadline, dit je inschrijfverzoek voor het studiejaar 2020-2021 niet zal beïnvloeden. Hoewel het op dit moment dus niet verplicht is mee te doen aan de Matching, raden we iedereen sterk aan om toch deel te nemen, aangezien het een waardevol onderdeel is van je inschrijvingsproces.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 6. Vul het intakeformulier in

  Na toelating tot de opleiding vul je het intakeformulier in dat je per e-mail ontvangt. Het invullen van het intakeformulier is noodzakelijk om te worden aangemeld voor de vakken die je in het eerste semester volgt. Het formulier wordt gestuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Het is dus belangrijk dat je e-mailadres correct in Studielink staat.

  De intake is verplicht voor iedereen die aan de opleiding begint, dus ook voor UvA-studenten die van studie wisselen en studenten die Hebreeuwse taal en cultuur als tweede studie gaan volgen. 

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.