Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Toelating en inschrijving

Wil je je inschrijven, doorloop dan onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Je kunt Kunstgeschiedenis studeren met de volgende (in Nederland behaalde) diploma's:

  Vwo-diploma

  Met een vwo-diploma ben je toelaatbaar voor de bachelor Kunstgeschiedenis, ongeacht je profiel.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Studenten met een hbo-propedeusediploma hebben toegang tot een universitaire bachelor. Houd er wel rekening mee dat de overstap van het hbo naar een universitaire opleiding door veel studenten als erg zwaar wordt ervaren.
  Een andere mogelijkheid is om eerst je hbo-bachelor te voltooien en je daarna in te schrijven voor een universitaire bachelor. Afhankelijk van de inhoud van de afgeronde hbo-bachelor en de keuze van de universitaire bachelor kun je vrijstelling krijgen voor onderdelen uit het universitaire bachelorprogramma. De maximale vrijstelling via deze route is 42 studiepunten.
  Het collegegeld voor een tweede bachelor is het hogere instellingstarief. Bij de Student Service Desk kun je terecht met vragen over het collegegeld.

  Colloquium doctum

  Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Kunstgeschiedenis dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

  Lees meer over het colloquium doctum Kunstgeschiedenis

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan?  Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

  Inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren en zo test je of de opleiding echt bij je past.  

  Belangrijke datum

  Woensdag 3 juni 2020, 13.30 - 17.00 uur: Matching Kunstgeschiedenis in de Oudemanhuispoort, D0.09

  De dag bestaat uit een hoorcollege en een werkcollege. Ter voorbereiding op het werkcollege is het de bedoeling dat er teksten worden gelezen, deze worden t.z.t. op Canvas geplaatst. Aan het eind van het werkcollege worden in groepjes de bevindingen gepresenteerd.

  Aanmelden

  Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink kun je je aanmelden voor de Matching. Nadat je je UvAnetID hebt geactiveerd, zie je in je Checklist Inschrijving op sis.uva.nl Matching staan. Hier kun je je via de Vakplanner aanmelden voor Matching.

  Ga naar SIS

  Deelname aan UvA Matching is in principe een verplicht onderdeel van je aanmelding. Eventueel kun je vrijstelling aanvragen als je bijvoorbeeld eerder een relevante opleiding op hetzelfde niveau hebt gevolgd, een zomer- of wintercursus aan de UvA hebt gevolgd of een opleiding in het hoger onderwijs hebt afgerond.

  Lees meer over UvA Matching

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 6. Vul het intakeformulier in

  Na de UvA Matching vraagt de opleiding van iedere student een ingevuld intakeformulier. Aan de hand van het intakeformulier word je, voordat de opleiding begint, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit is de start van de studiebegeleiding (het tutoraat) die je als student je gehele bachelor krijgt. Daarom wordt in de vragenlijst onder meer gevraagd naar je vooropleiding en je motivatie om Kunstgeschiedenis te gaan studeren. Een link naar het intakeformulier zal per e-mail naar je toegestuurd worden.

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.