Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Voorlichting en contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op of bezoek een van de voorlichtingsdagen.

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelor Kunstgeschiedenis en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je ontdekken of de studie echt bij je past, na de Bachelordag, doe dan mee aan UvA Proefstuderen of word Student voor een dag.

Algemene vragen

Veel antwoorden zijn snel en makkelijk online te vinden.

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Specifieke vragen

Specifieke vragen over de opleiding stel je aan de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen:

  • Openingstijden: ma t/m vrij 9.00-17.00 uur
  • Bezoekadres: Turfdraagsterpad 15-17, 1012 XT Amsterdam, kamer 0.06
  • Telefoon: +31 (0)20 525 4952

Studievereniging

Kanvas is de studievereniging Kunstgeschiedenis. Kanvas verzorgt de introductieperiode en de verkoop van studieboeken. Ook is er na de introductieperiode een weekend, waarin de leden kunnen kennismaken. Daarnaast organiseert Kanvas excursies in binnen- en buitenland, lezingen, vakspecifieke activiteiten, feesten en een frequente borrel. Dit alles in samenwerking met Simulacrum, tijdschrift over kunst en kunstgeschiedenis, dat wordt gemaakt door en voor studenten Kunstgeschiedenis en Algemene cultuurwetenschappen.

Simulacrum

Ook gelieerd aan de opleiding is  Simulacrum. Tijdschrift voor Kunst en Cultuur,tijdschrift over kunst en kunstgeschiedenis, dat wordt gemaakt door en voor studenten Kunstgeschiedenis en Algemene cultuurwetenschappen. Hierin publiceren (oud-)studenten, (oud-)docenten en onderzoekers, en vele anderen. Het verschijnt vier keer per jaar en is op vele plekken in de stad te krijgen. 

VOX-POP

VOX-POP is de creatieve ruimte van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) van de Universiteit van Amsterdam. Het doel van VOX-POP is om de geesteswetenschappen in de etalage te zetten en te laten zien hoe belangrijk ze zijn. Daarom tonen de pop-up projecten van VOX-POP allemaal op hun eigen manier hoe de geesteswetenschappen kunnen bijdrage aan een meer sociale, duurzame, culturele en betere maatschappij.

(Oud-)kunstgeschiedenisstudenten van de UvA organiseren vaak tentoonstellingen en evenementen in vox-pop.