Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Medische informatiekunde
Vergelijk

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je eens langskomen?

Bezoek dan onze voorlichtingsevenementen.

Vragen over je toelating of aanmelding?

Heb je vragen over je toelating of aanmelding, neem dan contact op met de Onderwijsadministratie. Zij helpen je graag verder.

Beschik je over een actief UvAnetID, dan kun je je vraag online stellen via de Digitale Studenten Service Desk

Amsterdam UMC, locatie AMC

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum zijn in 2018 gefuseerd. De twee academische ziekenhuizen vormen samen Amsterdam UMC. Amsterdam UMC is één van de acht universitair medische centra in ons land en wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top. De Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam ligt in het AMC. 

Naast de ziekenhuisafdelingen en de facultaire afdelingen zijn ook het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (een KNAW-instelling), de medische afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Academisch Psychiatrisch Centrum gevestigd op de locatie AMC.

Het terrein rond de hoofdgebouwen van het AMC biedt plaats aan een toenemend aantal ‘spin-offs’: kleine, uit het AMC voortgekomen onderzoeksbedrijven zoals Arthrogen en uniQure. Daarnaast vestigen er zich onafhankelijke medisch-wetenschappelijke instellingen, waaronder het internationaal opererende IATEC Clinical Trial Services, PharmAccess en het Spinozacentrum voor Neuroimaging.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam stimuleert Amsterdam UMC, locatie AMC, de ontwikkeling van een Medical Business Park: innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten op het gebied van gezondheidszorg, bio-sciences en life-sciences. Binnen de opleiding Medische informatiekunde profiteer je hier maximaal van.