Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Religiewetenschappen
Vergelijk

Afgestudeerden in Religiewetenschappen werken onder andere in:

  • Het onderwijs (leraar godsdienst en levensbeschouwing);
  • De media (research- of redactie bij een krant of de televisie, vaktijdschriften, wetenschappelijke uitgeverijen);
  • De zorg (geestelijk verzorger in een ziekenhuis of instelling);
  • De overheid (cultureel management, beleidsadvies);
  • In musea en de reiswereld (organiseren en begeleiden van academische reizen).

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met het bachelordiploma Religiewetenschappen ben je mogelijk toelaatbaar tot het eenjarige (60 EC) masterprogramma:

Je zou ook kunnen kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een strenge selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Met een bachelordiploma Religiewetenschappen zouden de volgende duale masteropleidingen wellicht aansluiten op jouw interesses:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Er wordt met name gekeken naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten, je scriptie en je motivatie. Met een bachelordiploma Religiewetenschappen zouden de research master Religious Studies wellicht aansluiten op jouw interesses.

Het is mogelijk om tijdens je bachelor een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid te behalen. Je volgt dan de minor Educatie (30 EC), waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een middelbare school. Wanneer je vervolgens ook een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, voltooi je eerst een masterprogramma in Religiewetenschappen en vervolgens de master Lerarenopleiding Godsdienst en levensbeschouwing (30 EC). Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, is de lerarenopleiding na je master 60 EC. 

Kijk voor de precieze toelatingsvoorwaarden bij de master.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.