Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Scandinavië studies
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Scandinavië studies echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. Het Proefstuderen bij Scandinavië studies is op locatie op 25 november.

Wat houdt deze studie in?

Docent Tanja Bouwman en student Floris van Estrik vertellen over de opleiding Scandinavië studies.

Voorlichting gemist?

Bekijk deze presentatie van de bachelor Scandinavië studies waarin het programma in detail wordt uitgelegd.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. De volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Febe van Deene: 'Scandinavië studies is een regiostudie'

'Ik ben ook geïnteresseerd in de Zweedese verzorgingsstaat. Hoe werkt die in Zweden? Mijn favoriete vak dit jaar is Nationale identiteiten in Europa. Dat maakt een koppeling met de politiek.'

De grachtengordel op Noorse bomen

'Scandinavische tv-series en thrillers zijn leuk en spannend, maar ze zijn ook cultuurdragers, met vaak een kritische reflectie op de hedendaagse Scandinavische samenleving.' Docent Suze van der Poll vertelt je meer over de opleiding Scandinavië studies aan de UvA.

Eliza
Hi, ik ben Eliza en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over deze opleiding? Stuur me een berichtje via Instagram!
Stel je vraag aan Eliza
Eva
Hoi! Ik ben Eva en via Instagram beantwoord ik graag al je vragen over deze opleiding!
Stel je vraag aan Eva
Campustour

Scandinavië studies studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.