Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Scheikunde
Vergelijk

Keuzeruimte

Meer dan de helft van het derde jaar bestaat uit vrije keuzeruimte (42 EC), die je helemaal zelf kunt invullen. Dit geeft je de kans om je te specialiseren in een richting binnen de scheikunde of je juist te verdiepen op een nieuw onderwerp waar je graag meer over wilt leren. Maar je kunt deze tijd bijvoorbeeld ook gebruiken voor een uitwisseling naar het buitenland.

Minor: verdieping buiten je vakgebied

Je kunt ervoor kiezen om je keuzeruimte in te vullen met losse vakken van buiten de opleiding Scheikunde, maar wist je dat de UvA ook een aanbod heeft van meer dan 100 minoren? Een minor is een vast programma van 30 EC waarin je je verdiept in een onderwerp van buiten je eigen opleiding. Dat kan bij een specifieke opleiding zijn, of juist op een interdisciplinair onderwerp.

Voorbeelden van minoren:

 

  • Educatieve minor Scheikunde

    Maak kennis met lesgeven, didactiek, communicatie en pedagogiek en doe ervaring op met een praktijkstage. Na deze minor ben je tweedegraads docent en bevoegd scheikunde te doceren aan de onderbouw van de middelbare school.

  • Conservering en restoratie

    Ben jij geïnteresseerd in kunst én chemie, dan is de minor conservering en restauratie misschien wat voor jou. Deze minor bereidt je voor op de opleiding tot restaurator van de UvA en geeft een introductie op de belangrijkste aspecten van conservering en restauratie van objecten van cultuur en geschiedenis (dus niet van architectuur), met een accent op preventieve conservering.

  • Programmeren

    In deze minor leer je hoe programma’s kunt schrijven zodat je snel je onderzoeksresultaten kunt verwerken of razendsnelle berekeningen kunt doen. Je leert ook hoe je apps en dynamische websites kunt bouwen. 

Copyright: UvA
Je stapt echt in een andere wereld en afwisseling is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Scheikunde student Maxime Gerber Lees waarom Maxime voor de minor Kunstgeschiedenis koos

Uitwisseling naar het buitenland

Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Als jij dat ook wil, dan kun je het eerste semester van het derde jaar gebruiken om op uitwisseling te gaan. Een andere mogelijkheid is dat je je afstudeeronderzoek in het buitenland doet. 

Honoursprogramma

Misschien kun je en wil je al eerder in de opleiding extra uitdaging naast het reguliere programma. In dat geval kun je het honoursprogramma volgen. Als honoursstudent krijg je de mogelijkheid om je maximaal te ontwikkelen. Je volgt voor minimaal 30 EC aan extra vakken (verspreid over drie jaar). Voor extra verdieping kies je meer scheikundevakken. En voor meer verbreding van je kennis kies je keuzevakken en interdisciplinaire honoursvakken uit het UvA en VU-aanbod. Als je voor alle reguliere en extra vakken gemiddeld een 7 of hoger haalt, krijg je naast je bachelordiploma ook een honourscertificaat uitgereikt.

Terug naar: