Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Universitaire Pabo van Amsterdam
Vergelijk

Diversiteit aan onderwijsvormen en leerlingen

Raviv, student Universitaire Pabo van Amsterdam, zat op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam

Raviv Guy

Wat je leert meteen toepassen in je stageklas

In 2017 ben ik gestart met de studie Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA). De verwachtingen die ik van tevoren had, zijn heel erg overtroffen. Bij mijn vorige studie waren we vrijwel uitsluitend bezig met theorie. Het was allemaal erg abstract en ik miste de koppeling met de praktijk. Hier is alles anders! Na een paar weken begin je al op je stageschool. Dit is voor mij hét hoogtepunt van de week. Elke dinsdag kom je in een praktijksituatie terecht. De theorieën en lesideeën die je opdoet tijdens de colleges en het bestuderen van de literatuur, kan je gelijk toepassen in je stageklas. Dit is voor mij dé reden om te kiezen voor de UPvA. Heel veel van wat je leert tijdens de colleges herken je direct in je stageklas. Dit maakt de leerstof levendig, interessant en voornamelijk heel erg leuk. 

Combinatie van verschillende onderwijsvormen

Op de UPvA kom je in aanmerking met veel verschillende soorten onderwijsvormen. De hoorcolleges en werkgroepen op de UvA geven je een goede theoretische basis. De lessen op de HvA zijn vooral gericht op didactiek. In deze lessen ervaren we heel veel verschillende soorten werkvormen. We oefenen actief met bijvoorbeeld spelend leren bij rekenen en circuitlessen bij aardrijkskunde. Al deze werkvormen kunnen we vervolgens weer implementeren in de stageklas. Door de combinatie van de verschillende werkvormen ben je constant bezig om theorie en praktijk met elkaar te verbinden. 

Diversiteit van de grote stad

Met de UPvA kom je in aanraking met heel Amsterdam. Elke buurt heeft haar eigen bijzonderheden die je met leerlingen kan ontdekken. Ook kom je hierdoor als student in aanraking met veel verschillende vormen van onderwijs, methodes en een grote diversiteit aan leerlingen. Ik zou iedereen die echt goed voorbereid wil zijn voor het basisonderwijs aanraden een kijkje te komen nemen bij de UPvA!