Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Naast het collegegeld moet je voor de studie Wiskunde aan de UvA rekening houden met bijkomende studiekosten: met name een laptop en studieboeken. Let er bij aanschaf van een laptop op dat deze aan de minimumeisen voldoet.

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer 500,- euro zijn. Daarnaast heb je Microsoft 365 nodig (studentversie). Dit kun je gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding.

Minimumeisen voor de laptop

  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz)
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze inclusief adapter iedere dag moet meenemen naar de faculteit
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen
  • Een goed werkende webcam en microfoon

Let op: een tablet of chromebook voldoet niet aan de vereisen. 

Besturingssysteem
We raden je aan om een Windows-besturingssysteem te gebruiken. In principe zijn alle besturingssystemen (Windows, macOS, Linux) te gebruiken, maar met andere besturingssystemen heb je misschien meer uitzoekwerk. Sommige vakken gebruiken software die alleen onder Windows draait. De faculteit biedt de nodige software en licenties om hiervoor Windows in een virtuele machine te draaien. Als je een Mac gebruiker bent, moet je laptop minimaal beschikken over het besturingssysteem OSX 10.9 (Mavericks).

Boeken en andere studiematerialen

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen ongeveer €300,- per collegejaar.