Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In het tweede semester van het tweede jaar en in het hele derde jaar heb je veel keuzeruimte die je helemaal zelf kunt invullen met vakken van binnen of buiten de bachelor Wiskunde. Dit geeft je de kans om je kennis te verbreden of juist te verdiepen op een onderwerp waar je graag meer over wil leren. Maar je kunt deze tijd bijvoorbeeld ook gebruiken voor een uitwisseling naar het buitenland.

Minor: verdieping buiten je vakgebied

Je kunt ervoor kiezen om je keuzeruimte in te vullen met losse vakken van buiten de opleiding Wiskunde, maar wist je dat de UvA ook een aanbod heeft van meer dan 100 minorprogramma’s? Een minor is een vast programma van 30 ECTS waarin je je verdiept in een onderwerp van buiten je eigen opleiding. Dat kan bij een specifieke opleiding zijn, of juist op een interdisciplinair onderwerp. Maar er is bijvoorbeeld ook een educatieve minor voor als je geïnteresseerd bent om later les te gaan geven. Hier maak je kennis met lesgeven, didactiek, communicatie en pedagogiek en doe je ervaring op met een praktijkstage. Na deze minor ben je tweedegraads docent en bevoegd wiskunde te doceren aan de onderbouw van de middelbare school.

Uitwisseling naar het buitenland

Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Als jij dat ook wil, dan kun je het eerste semester van het derde jaar gebruiken om op uitwisseling te gaan. Een andere mogelijkheid is dat je je afstudeeronderzoek in het buitenland doet. 

Honoursprogramma

Misschien kun je en wil je al eerder in de opleiding extra uitdaging naast het reguliere programma. In dat geval kun je het honoursprogramma volgen. Als honoursstudent krijg je de mogelijkheid om je maximaal te ontwikkelen; je volgt een op maat gemaakt programma van extra vakken met een totale studielast van 30 EC (verspreid over drie jaar). Bij de bachelor Wiskunde aan de UvA kun je kiezen uit een disciplinair honoursprogramma, waarbij je extra verdieping krijgt op een wiskundig onderwerp, of een interdisciplinair programma, waarbij je je kennis juist gaat verbreden op onderwerpen die verweven zijn met andere vakgebieden. Als je voor alle reguliere en extra vakken gemiddeld een 7 of hoger haalt, krijg je naast je bachelordiploma ook een honourscertificaat uitgereikt.

Terug naar: