Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Wiskunde

UvA Matching 2019

Wiskunde - 5 en 7 juni 2019

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

Deadlines 

Uiterlijk 1 mei 2019 schrijf je je in via Studielink. Na inschrijving voor de opleiding ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Deelname is verplicht. De aanmelddeadline voor UvA Matching is 9 mei 2019.

Programma matching Wiskunde

Tijdens de UvA Matching bij Wiskunde krijg je een voorproefje van de bacheloropleiding Wiskunde aan de UvA. Rijen en limieten van rijen staan tijdens de matchingweek centraal. Je volgt een hoorcollege, waarbij een docent een overzicht geeft van de stof die deze week behandeld wordt. Je gaat zelf aan de slag met formele bewijzen en bewijsmethoden, zoals wiskundige inductie. Je volgt een tutoraat, waarin de opgaven voor het werkcollege worden voorbereid. Daarnaast helpt de tutor je bij het aanleren van academische vaardigheden zoals het lezen van wiskundeteksten en het opschrijven van formele bewijzen. Tijdens het werkcollege wordt er gewerkt aan opgaven. De nadruk ligt niet op het uitrekenen van sommen, maar op het bewijzen van stellingen. De werkcollegedocent zal af en toe onderwerpen klassikaal behandelen. De Matching wordt afgesloten met een korte toets tijdens het tweede werkcollege.

Data en locatie

De UvA Matching Wiskunde vindt plaats op woensdag 5 en vrijdag 7 juni 2019 op het Amsterdam Science Park.

Routebeschrijving naar het Amsterdam Science Park

Extra voorzieningen nodig? 

Heb je een functiebeperking (bijv. dyslexie) of een chronische ziekte waardoor je extra voorzieningen nodig hebt, neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Vragen?

Heb je vragen over de UvA Matching? Raadpleeg dan de FAQ’s.

FAQ's UvA Matching

Terug naar stappenplan Toelating en inschrijving