Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Boekwetenschap

De minor Boekwetenschap is een inleiding in het vakgebied, bedoeld voor studenten met een meer dan gemiddelde liefde voor het boek. Die boeken worden geschreven, en dat schrijven kun je zowel technisch en praktisch, als cultuurhistorisch benaderen. Want wat ís schrijven? Schrijven gaat om de wisselwerking tussen geest en techniek, over de manier waarop we gestalte geven aan onze ideeën.

De minor Boekwetenschap omvat het schrijfproces, de productie, distributie en consumptie van het boek, vanaf de middeleeuwse handschriften tot aan de hedendaagse bestsellers. Door de minor leer je niet alleen veel over de geschiedenis van het schrijven, je leert zelf ook beter schrijven. Wekelijks wordt een paper geschreven van circa 1000 woorden, die geredigeerd en geïllustreerd als blog wordt gepubliceerd.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • From Pen to Print
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Auteursrecht
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Monnikenwerk en engelengeduld. Het middeleeuwse boekbedrijf
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Oud schrift 1300-1700. Paleografie in de praktijk
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Schrijfpracticum Boekwetenschap
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Boekwetenschap

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Boekwetenschap een goede voorbereiding zijn op de masters Redacteur/editor, Nederlandse taal en cultuurJournalistiek en media en Geschiedenis. Je kunt je ook verder in dit vakgebied specialiseren met de master Boekwetenschap. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Universiteitskwartier