Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Geschiedenis

In de minor Geschiedenis leer je het heden te begrijpen met de kennis van toen. Je verwerft kennis van en inzicht in het verleden en maakt kennis met de belangrijkste historische onderzoeksmethoden en -technieken en leert ze toe te passen op concrete casussen.

De minor Geschiedenis is bedoeld voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in de meerwaarde van een historisch perspectief. Je leert meer over het verleden, maar vooral ook hoe je als wetenschapper met dat verleden kunt omgaan.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema 

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Wereldgeschiedenis
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Inleiding in de geschiedschrijving
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Geschiedenislab II
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Verdiepingsvak II: Concepten in de geschiedenis
  4—5
  12
UvA Studiegids: Minor Geschiedenis

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Geschiedenis een goede voorbereiding zijn op een van de volgende masters: Geschiedenis / StadsgeschiedenisDuitslandstudiesGeschiedenis van de Internationale BetrekkingenMilitaire geschiedenisPublieksgeschiedenis of de tweejarige educatieve master Geschiedenis (Educatie en communicatie). Maar je kunt ook denken aan de tweejarige onderzoeksmaster Geschiedenis, of de eenjarige Engelstalige masters American Studies of Holocaust and Genocide Studies.

Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

De minor Geschiedenis is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Universiteitskwartier