Schakelprogramma

Naar UvA-master met civiel effect

Dit schakelprogramma geeft afgestudeerden HBO-Rechten (CROHO code 39205) toegang tot juridische masters van de UvA met civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat, rechter of officier van justitie.

Biedt toegang tot:

Dit schakelprogramma geeft afgestudeerden HBO-Rechten bovendien de mogelijkheid toegelaten te worden tot de andere rechtenmasters van de UvA. Met inachtneming van een eventuele selectieprocedure of aanvullende (voor iedereen geldende) toelatingseisen (zoals Engelse taalvaardigheidseisen).

Het studieprogramma

Van het totale programma wordt een deel gevolgd binnen de Schakelzone (een samenwerkingsverband tussen de Open Universiteit, de Juridische Hogeschool Avans Fontys, de UvA en de VU). De kopcursus Bachelorscriptie FdR volg je aan de UvA.

Om te worden toegelaten is het afronden van een aantal vakken aan de Open Universiteit verplicht. Deze cursussen zijn een toelatingseis voor het schakelprogramma om vast te stellen dat je voldoende voorkennis hebt om het schakelprogramma succesvol te doorlopen.

Lees meer over de opbouw van het programma op de Schakelzone Recht-website.

Procedure: inschrijven via website Schakelzone

Het aanmelden gaat in twee stappen: de aanmelding voor een schakelprogramma ('de intake') en daarna de aanmelding per cursus.

Feiten & cijfers
Vorm Deeltijd