Schakelprogramma

Naar UvA-master zonder civiel effect

Dit schakelprogramma geeft afgestudeerden aan een verwante juridische hbo-opleiding toegang tot een aantal juridische masters aan de UvA. Let op: deze schakelroute biedt géén civiel effect (d.w.z. geen toelating tot de aansluitende opleidingen voor de togaberoepen rechter, advocaat en officier van justitie).

Het studieprogramma

Van het totale programma wordt een deel gevolgd binnen de Schakelzone (een samenwerkingsverband tussen de Open Universiteit, de Juridische Hogeschool Avans Fontys, de UvA en de VU). De kopcursus Bachelorscriptie FdR volg je aan de UvA.

Om te worden toegelaten is het afronden van een aantal vakken aan de Open Universiteit verplicht. Deze cursussen zijn een toelatingseis voor het schakelprogramma om vast te stellen dat je voldoende voorkennis hebt om het schakelprogramma succesvol te doorlopen.

Lees meer over de opbouw van het programma op de Schakelzone Recht-website.

Procedure: inschrijven via website Schakelzone

Het aanmelden gaat in twee stappen: de aanmelding voor een schakelprogramma ('de intake') en daarna de aanmelding per cursus.

Feiten & cijfers
Vorm Deeltijd