Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Duitslandstudies

Duitslandstudies

Ben jij geïnteresseerd in Duitse literatuur, geschiedenis, taal en cultuur? Dan is de bachelor Duitslandstudies aan de UvA zeker iets voor jou. Je ontwikkelt je hier tot een academisch geschoolde Duitslanddeskundige met vloeiende beheersing van het Duits.

Kom naar de UvA Bachelordag op 12 oktober

Houd me op de hoogte

Duitslandexperts zijn internationaal gevraagd

Duitslanddeskundigen zijn van groot belang omdat zij inzicht hebben in ons grootste buurland en onze belangrijkste handelspartner. Duitsland is in Europa een centrale macht en hoofdrolspeler, maar daarnaast ook op mondiaal niveau zeer actief. Een afgeronde bachelor Duitslandstudies stelt zodoende een breed scala aan beroepen voor je open, zoals journalist, onderzoeker, leraar Duits, beleidsmaker, adviseur of een andere functie in het bedrijfsleven en verscheidene functies bij uitgeverijen en culturele instellingen.

Bekijk het studieprogramma

Video wordt geladen..
Q&A BA Duitslandstudies Thomas Ernst

Is Duitslandstudies iets voor jou?

 • Je wilt je graag verder verdiepen in de Duitse taal en cultuur.
 • Je houdt van literatuur en je bent geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken, cultuurgeschiedenis en filosofie.
 • Het lijkt je leuk om een semester aan een Duitstalige universiteit te studeren.
 • Je wilt graag deelnemen aan debatten over allerlei actuele thema’s, met medestudenten en wetenschappers.

Wat zijn de toelatingseisen?

Waarom Duitslandstudies aan de UvA?

 • De bachelor Duitslandstudies combineert talenkennis met inzicht in de Duitse cultuur, literatuur, geschiedenis, maatschappij en (nieuwe) media.
 • Je gaat regelmatig op excursie naar Duitsland.
 • Tijdens je studie profiteer je van het netwerk van Duitsland-gerelateerde instituten in Amsterdam, waardoor je bijvoorbeeld veelzijdige stagemogelijkheden krijgt.
 • Duitslandstudies heeft een jong en enthousiast team van internationaal georiënteerde docenten. ​Studenten en docenten kennen elkaar.
 • Op het veld van de (journalistieke) schrijfpraktijk werkt de opleiding samen met het Duitsland Instituut Amsterdam, Haus der Kulturen der Welt (Berlijn), Süddeutsche Zeitung (München) en weblog Digitur (Essen).
 • De opleiding besteedt veel aandacht aan beroepsoriëntatie.
 • ​Amsterdam maakt deel uit van een mondiaal netwerk van twintig Centers of Excellence for German and European Studies, waardoor je de mogelijkheid hebt om internationale ervaring op te doen.

Lees hier over de keuzeruimte en minors

Studeren in deeltijd

Je kunt de UvA-bachelor Duitslandstudies ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Voorlichting en contact

Download brochure
Duitslandstudies
Diploma BA Duitse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56805