Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kunstgeschiedenis

Bachelor
Vergelijk

Kunstwerken leven zowel in het verleden als heden. Bij de bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam leer je historische en hedendaagse kunstwerken, kunstenaars en de rol van kunst in de maatschappij vanuit een internationaal perspectief te begrijpen. Als aankomend kunsthistoricus bevind je je aan de UvA midden in de kunstwereld, tussen de vele musea en kunstinstellingen die de historische binnenstad van Amsterdam rijk is.

Voertaal
Nederlands
Vorm
Voltijd, deeltijd

okt01
Meelopen bij een studie
nov04
Bachelorweek: 4-11 nov 23
Bezoek een open dag of event

Van verleden tot heden

Als je kunstgeschiedenis studeert, leer je hoe, door wie en voor wie kunst wordt gemaakt. Je verwerft brede kunsthistorische kennis en daarnaast biedt de opleiding veel keuzevakken waarmee je je verder kunt specialiseren in bijna alle periodes uit de kunstgeschiedenis. Naast colleges en werkgroepen vormen excursies in binnen- en buitenland, waaronder in het eerste jaar een excursie naar Parijs, een belangrijk deel van de opleiding. Zo kom je direct in aanraking met kunstwerken en gebouwen in hun eigen omgeving.

Programme video
UvA-bachelor Kunstgeschiedenis uitgelegd

Ontdek in 5 minuten wat Kunstgeschiedenis inhoudt en waarom je deze bachelor moet gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Excursies in binnen- en buitenland

Kunst op locatie

Kunstkennis

Historisch, visueel en technisch

ca. 100 eerstejaars

Betrokken studenten

Dichtbij musea, monumenten en cultuurinstellingen

Amsterdam

Waarom Kunstgeschiedenis aan de UvA?

  • Ideale studieomgeving
    Amsterdam is de perfecte locatie om kunstgeschiedenis te studeren. Hier vind je het grootste aantal musea, monumenten en kunst- en cultuurinstellingen van Nederland.
  • Groot specialistisch internationaal docententeam
    De opleiding kent een groot, internationaal docententeam met allerlei specialismen, waardoor je snel met actueel en diepgaand onderzoek naar allerlei kunsthistorische vragen en problemen in aanraking komt.
  • Excursies in binnen- en buitenland
    Kunstgeschiedenis in Amsterdam blijft niet alleen binnen Amsterdam: je gaat op excursie naar interessante locaties in binnen- en buitenland en via ons docententeam heb je in het eerste jaar meteen contact met diverse delen van de internationale kunstwereld.
Copyright: nb
Van objecten wil ik altijd de betekenis of intenties weten, veel voorwerpen herbergen namelijk prachtige verhalen. Kirsten van Tunen, student Lees het interview

Na je bachelor

Kunsthistorici zijn bijzonder geschikt voor banen waarin de visuele, conceptuele of materiële kanten van kunst centraal staan. Onze alumni werken veelal in musea of presentatie-instellingen – als conservator of tentoonstellingsmaker, maar ook bij de afdelingen educatie, publicaties of public programming. Vaak vinden ze werk in de privé- of commerciële sector, bij bedrijfscollecties, galeries of veilinghuizen. Sommigen werken zelfstandig, maken tentoonstellingen, schrijven voor de pers of musea, of organiseren kunstbeurzen. Ook zijn alumni op verschillende niveaus betrokken bij overheids- of erfgoedinstellingen, of werken in het toerismesector. Je kunt natuurlijk ook de wetenschap in of leraar worden. Kortom, een diploma Kunstgeschiedenis maakt veel mogelijk.

Brochure Kunstgeschiedenis

Wil je de informatie over de opleiding rustig doorlezen? Vraag onze brochure aan en ontvang hem direct in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma
BA Kunstgeschiedenis
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
CROHO-code
56824
Locatie
Universiteitskwartier