Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.
Inschrijfproces
 • 1. Check de deadlines

  Vanaf 1 oktober tot 1 mei kun je je inschrijven voor de bachelor Kunstmatige intelligentie via Studielink. Na 1 mei is het alleen in specifieke gevallen nog mogelijk om je in te schrijven.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

  Je kunt Kunstmatige intelligentie studeren met de profielen die wiskunde A of B bevatten:

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid
  • Economie en maatschappij
  • Cultuur en maatschappij 

  Omdat je voor Kunstmatige intelligentie vooral statistiek en lineaire algebra nodig hebt, zul je voor sommige wiskundevakken wat meer studietijd nodig hebben, als je dit niet op de middelbare school hebt gehad.

  Je hoeft geen speciale voorkennis van computers of programmeerervaring te hebben om met de opleiding te kunnen beginnen. Wel moet je het leuk vinden om deze kennis op te bouwen.

  Hbo-propedeuse, hbo-diploma of vwo-diploma oude stijl

  Heb je een vwo-diploma oude stijl, hbo-diploma of hbo-propedeuse? Dan moet je Wiskunde A of B op vwo-niveau hebben behaald.

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

  Mis je één of meer van bovenstaande vakken op vwo-niveau, dan kun je daar een deelcertificaat voor halen.

  In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een deel van de toelatingseisen aan te vragen. Dat kan als je door middel van een ander diploma of certificaat kunt aantonen dat jouw voorkennis op vergelijkbaar niveau is.

  Buitenlands diploma

  Heb je een buitenlandse vooropleiding?

  Om toegelaten te worden, moet je de volgende vakken op vwo-niveau met certificaat hebben behaald: 

  • Wiskunde A of B
  • Engels 
  • Nederlands

  Aanmelden met een buitenlands diploma

  Meld je voor 1 mei aan via Studielink. Ook als je twijfelt of je aan alle toelatingseisen voldoet. Je ontvangt dan een e-mail van de UvA waarin je gevraagd wordt om informatie aan te leveren over je vooropleiding. Op basis van deze informatie beoordelen wij of je toelaatbaar bent. Mocht je niet toelaatbaar zijn of je wilt toch een andere opleiding doen, dan kun je in Studielink je aanmelding intrekken.

  Met vragen over de toelating met een buitenlands diploma kun je terecht bij de Studenten services. 

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor? Dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit.

 • 3. Check de studiekosten en collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Naast het collegegeld moet je voor de studie Kunstmatige intelligentie aan de UvA rekening houden met bijkomende studiekosten: met name een laptop en studieboeken. Je kunt zelf een laptop uitkiezen, maar let wel op de minimumeisen.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je aan te melden bij de UvA.

 • 6. Meld je aan voor UvA Matching

  Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en studeren en test je of de opleiding echt bij je past. Deelname aan UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving voor de opleiding. Om deel te kunnen nemen aan UvA Matching meld je je uiterlijk 28 mei 2024  met je UvAnetID aan via www.sis.uva.nl.

  Let op: zonder aanmelding kun je niet mee doen aan UvA Matching, dus zorg dat je je aanmelding op tijd geregeld hebt.

  UvA Matching bij Kunstmatige intelligentie vindt plaats op het Science Park op woensdag 5 juni. 

   

Na (voorwaardelijke) toelating