Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Midden-Oostenstudies

Opslaan in favorieten

In deze bachelor ontwikkel je je tot een Midden-Oostendeskundige met een brede oriëntatie. Zo krijg je toegang tot een veelkleurig palet aan beroepen en sectoren in een internationale omgeving.

Midden-Oosten in beeld 

Het Midden-Oosten is voortdurend in de actualiteit; we zien conflicten, migratievraagstukken en het aanhoudend belang van de regio voor de mondiale energievoorziening. Het Midden-Oosten staat ook voor culturele en historische rijkdom. Hier vormden zich in de loop der eeuwen de godsdiensten en culturen van joden, christenen en moslims. Vanaf de negentiende eeuw staat de regio in een zeer nauwe relatie tot Europa.

Studieprogramma

De bachelor Arabische taal en cultuur en de bachelor Hebreeuwse taal en cultuur bieden een gezamenlijk onderwijsprogramma aan. In het eerste studiejaar leg je een goede basis op het gebied van taal, cultuur en maatschappij met een propedeuse Arabisch of een propedeuse Hebreeuws.

Na het eerste studiejaar kies je een van de drie majoren: 

  • Major Joodse studies en Hebreeuws: gericht op de culture en intellectuele geschiedenis van het jodendom. Je leert zelfstandig gebruik te maken van Hebreeuwse bronnen bij de beantwoording van actuele (onderzoeks)vragen.
  • Major Arabische studies: gericht op de hedendaagse Arabische wereld. Je leert zelfstandig gebruik te maken van Arabische bronnen bij de beantwoording van actuele (onderzoeks)vragen. 
  • Major Middle Eastern Studies: gericht op het moderne Midden-Oosten. In deze Engelstalige major krijg je geen taalverwerving meer. De vakken zijn alle op het gebied van maatschappij, politiek, religie en cultuur.

Om Midden-Oostenstudies te volgen schrijf je je in voor een van de twee taalvarianten, Arabisch of Hebreeuws. Klik op een van de links hieronder voor meer informatie over het eerste jaar en de daaropvolgende majors.

Inschrijven

Wanneer je Midden-Oostenstudies wilt gaan studeren schrijf je je via Studielink in bij een van de twee bacheloropleidingen, dus óf Arabische taal en cultuur óf Hebreeuwse taal en cultuur. 

Na de bachelor Midden-Oostenstudies:

Feiten & cijfers
Diploma BA Arabische taal en cultuur / Hebreeuwse taal en cultuur
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56040 (Arabisch) / 50901 (Hebreeuws)