Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Na je bachelor

Na je bachelor kun je een master volgen, de arbeidsmarkt op of promoveren. Lees wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

Student PC Hoofthuis

Een aansluitende master

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

De arbeidsmarkt

De studie Muziekwetenschap leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Promotieonderzoek

Na een onderzoeksmaster kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren. Je doet dan vier jaar onderzoek, geeft onderwijs aan de universiteit en schrijft een proefschrift. Op een promotieplaats moet je solliciteren.

Bij Muziekwetenschap aan de UvA wordt onderzoek gedaan naar onder andere de westerse muziekgeschiedenis in verschillende periodes, bijvoorbeeld middeleeuwse denkbeelden over muziek, de relatie tussen muziek en literatuur, muzikale dramatiek in opera’s en Nederlandse muziek in heden en verleden. Ook worden buiten-Europese muziektradities, Europese volksmuziek, pop en jazz en de rol van muziek in een (multiculturele) samenleving onderzocht, bijvoorbeeld muziek in Ghana, de lichamelijkheid en de stem in postopera, de muziek van Goran Bregović en Chinese popmuziek.