Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Muziekwetenschap
Vergelijk

Na je studie

Afgestudeerde muziekwetenschappers zijn zowel academisch als praktisch geschoold. Zij vinden hun werk op in zeer uiteenlopende functies binnen de muziekwereld. Na je bachelor kun je ervoor kiezen om een master te volgen of de arbeidsmarkt op te gaan.

Enkele werkvelden waarin je muziekwetenschappers tegenkomt, zijn:

  • Radio en de televisie;
  • Gedrukte media als dagbladen en tijdschriften;
  • Orkesten, ensembles en operagezelschappen (als adviseur of beheerder);
  • Impresariaten;
  • Concertzalen;
  • Culturele instellingen.

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met het bachelordiploma Muziekwetenschap heb je toegang tot het eenjarige (60 EC) masterprogramma:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een selectieprocedure. Met een bachelordiploma Muziekwetenschap heb je toegang tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Muziekwetenschap mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan kun je in sommige gevallen ook toegang krijgen tot andere mastersprogramma’s waarvoor aanvullende instroomeisen gelden.