Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wiskundetutoraat

Om je te helpen in de overgang van middelbare school naar universiteit en je te begeleiden in je studievoortgang, zit je in het eerste jaar in een tutorgroep. Je tutor is een ouderejaarsstudent die jou, samen met een kleine groep medestudenten, onder zijn of haar hoede neemt. Tijdens het ‘tutoraat’ (de bijeenkomsten van je tutorgroep) bespreken jullie onderwerpen uit het lopende onderwijs van dat moment, maar besteden jullie ook aandacht aan de manier waarop je leert en studeert en het beroepsveld. Uit evaluaties blijkt dat studenten positief zijn over het tutoraat: het helpt ze om zich snel thuis te voelen en hun weg te vinden binnen de opleiding.

Studieadviseur

Je kunt bij de studieadviseur van Wiskunde onder andere terecht voor: 

  • Begeleiding bij het maken van studiekeuzes
  • Vragen over extra uitdaging en verdieping
  • Advies over je studieplanning en bij studievertraging
  • Ondersteuning bij effectiever studeren
  • Advies wanneer persoonlijke omstandigheden je studie beïnvloeden

Heb je nu al vragen over de opleiding? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Studeren met een functiebeperking

Als je een lichamelijke- of een functiebeperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan bieden we mogelijkheden voor extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica. Neem ruim voor de start van de opleiding contact op met de studieadviseur. We kijken dan wat voor jou specifiek de mogelijkheden zijn en je ontvangt een persoonlijk advies.

Bindend studieadvies (BSA)

Aan het eind van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies (BSA). Studenten die aan het eind van het studiejaar minder dan 42 EC (van de 60) hebben behaald, mogen de bachelor Wiskunde niet voortzetten. Je ontvangt je bindend studieadvies in juli. Om te voorkomen dat een eventueel negatief advies je overvalt, krijg je al drie keer eerder een advies over je studievoortgang: een préadvies in november op basis van je eerste resultaten, en een voorlopig studieadvies in januari en april. Bij het advies wordt rekening gehouden met eventuele bijzondere omstandigheden zoals ziekte of persoonlijke factoren.

Terug naar: