Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dual Master
Journalistiek en media (Mediastudies)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Journalistiek en media echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Masterweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke master écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask-sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt stellen aan docenten en studenten. De eerstvolgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Masterweek van 12 tot en met 19 februari 2022.

Wat houdt deze studie in?

In deze video delen docenten en een student van de master Media Studies hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik worden toegelaten met een universitair bachelordiploma dat niet gerelateerd is aan journalistiek?

  Ja. Sterker nog, met een dergelijk erkend Nederlands bachelordiploma moedigen wij je aan om je aan te melden. Een duidelijke journalistieke interesse, motivatie en affiniteit met het vak is uiteindelijk belangrijker. Dit kun je laten zien door bijvoorbeeld een stage bij een dag- of weekblad, een journalistiek tv-programma of ander medium en/of het volgen van een journalistiek gerelateerde minor op een universiteit.

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

Meer weten over de master Journalistiek en media? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.
 

Ervaring van een student: David

In deze video vertelt David meer over de master Journalistiek en Media en waarom hij hier voor heeft gekozen.

UvA-alumni winnen prijzen voor onderzoeksjournalistiek

Maar liefst vier alumni van de master Journalistiek en media hebben een Loep gewonnen, de jaarlijkse prijs voor beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. De oud-studenten wonnen in drie van de vier categorieën. De prijzen werden uitgereikt op 25 september 2020.

Campustour

Journalistiek en media studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.