Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Geschiedenis
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de master Geschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?

In de video vertellen de coordinator van de opleiding en een student wat je in deze master leert.

ASK UvA: Q&A met Anne-Maria

Een korte Q&A met Anne-Maria, co-hoofd onderwijs Liberaal Joodse gemeente Amsterdam en zelfstandig ondernemer: Wat heeft de opleiding Geschiedenis bijgedragen aan je loopbaan?

Meet & Ask terugkijken

Als je de Meet & Ask-sessie hebt gemist tijdens de Masterweek, dan kun je deze hier terugkijken.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

 • Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?

  Binnen deze opleiding is er ruimte voor 12 EC aan keuzeruimte. De opleiding Geschiedenis en de Faculteit der Geesteswetenschappen bieden een ruim scala aan keuzevakken die aansluiten bij thema’s uit de master Geschiedenis, zoals “The West”. Cultural and intellectual history of a contested conceptCity Life in the Roman Empire en European Experiences of Decolonization.

Meer weten over de master Geschiedenis? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Dr. Mart Rutjes:

'Historici zijn bij uitstek generalisten die het grote en het kleine met elkaar kunnen verbinden. Onze complexe samenleving vraagt om zulke academici.'

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.