Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Franse taal en cultuur

Bachelor
Vergelijk

Heb jij een passie voor Franse taal, literatuur, geschiedenis en ontwikkelingen in de wereld van nu, én wil je je internationaal oriënteren? In de bachelor Franse taal en cultuur perfectioneer je je kennis van de Franse taal en bestudeer je de Franse en de Franstalige culturen.

Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Vorm
Voltijd, deeltijd

okt01
Meelopen bij een studie
nov04
Bachelorweek: 4-11 nov 23
Bezoek een open dag of event

Frans, Frankrijk en zoveel meer

Frans studeren aan de UvA gaat verder dan Frankrijk alleen: je leert reflecteren op de bijzondere positie van Frankrijk in Europa en de wereld en je maakt je de intellectuele traditie eigen die zich in het Frans uitdrukt. Je krijgt een grondige scholing in academisch Frans en je verdiept je in de literaire, taalkundige en culturele aspecten van Frankrijk en in de sociale en historische achtergronden ervan. Op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt kun jij als Frankrijkdeskundige met een brede oriëntatie en specifieke kennis veel kanten op. Stap in de wereld van de Franstalige culturen!

Programme video
UvA-bachelor Franse taal en cultuur uitgelegd

Ontdek in 6 minuten wat Franse taal en cultuur inhoudt en waarom je deze bachelor moet gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Intensief taalverwervingsprogramma

Perfectioneer je Frans

20 eerstejaars

Persoonlijke aandacht

Frans en Frankrijk, van verleden tot heden

Breed perspectief

Studieverblijf in het buitenland

Internationale ervaring

Waarom Franse taal en cultuur aan de UvA?

 • Ideale studieomgeving
  Nergens in Nederland is zo veel Franse  culturele en economische bedrijvigheid te vinden als in Amsterdam.
 • Unieke opleiding
  In de bachelor Franse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam leer je het Frans uitstekend te beheersen. Je verdiept je niet alleen in de Franse taal-, cultuur- en letterkunde, maar je hebt ook ruimte voor verbreding en specialisatie.
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  Franse taal en cultuur is een opleiding met ruimte voor een individuele benadering. Je wordt door de docenten begeleid in je keuzes tijdens de studie en voor je toekomst.
 • Amsterdam
  De opleiding bevindt zich in het centrum van Amsterdam, waar ook de organisaties en bedrijven gevestigd zijn die een band hebben met je studie.
 • Opleiding tot professional
  Met een uitstekende kennis van het Frans en een academische scholing, leg je de basis voor een goede professionele carrière. Met de mogelijkheid tot een stage bij een bedrijf, verbreding, specialisatiemogelijkheden en internationale ervaring bereid je je voor op je toekomst. Je kunt onder andere een minor Educatie te volgen, die je een beperkte tweedegraads bevoegdheid geeft.
Copyright: Nina Teule
Tijdens het studieverblijf in Frankrijk leer je op een leuke, interactieve manier, omdat je de taal spreekt met de vrienden die je daar ontmoet. Nina Teule, student Franse taal en cultuur Lees het interview met Nina

Na je bachelor

Na je bachelor kun je je studie voortzetten met een master op het gebied van letterkunde, vertalen, geschiedenis, politiek of taalkunde. Ook een onderzoeksmaster of een educatieve master behoort tot de mogelijkheden. Er zijn modules die specifiek gericht zijn op de beroepspraktijk, zoals Vertalen. Je wordt op verschillende momenten tijdens de bachelor geholpen om keuzes te maken die je voorbereiden op de toekomst: de invulling van je buitenlandverblijf, honoursprogramma, een tweede studie naast de studie Frans, keuzevakken of minor, een stage en masters. Alumni van Franse taal en cultuur zijn terechtgekomen in functies in bijvoorbeeld de journalistiek, het onderwijs of het internationale bedrijfsleven. 

Brochure Franse taal en cultuur

Wil je de informatie over de opleiding rustig doorlezen? Vraag onze brochure aan en ontvang hem direct in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma
BA Franse taal en cultuur
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
CROHO-code
56808
Locatie
Universiteitskwartier