Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Geschiedenis
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Geschiedenis echt bij je past? Neem deel aan toekomstige activiteiten, bekijk de video's die hieronder beschikbaar zijn en chat met onze studenten via deze pagina.

Wat houdt deze studie in?

Universitair docent Djoeke van Netten en student Bart van Oostrom vertellen over de bacheloropleiding Geschiedenis.

Meet & Ask (opname)

Zie de opname van onze live Meet & Ask sessie van de Bachelorweek van oktober 2021, waarin de bachelor Geschiedenis in detail wordt uitgelegd.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Praktijkopdracht: maak een vlog

Voor een praktijkvak zijn studenten aan de slag gegaan met het maken van vlogs. In werkgroepen onderzochten zij een kraakpand, schreven zelf een script en maakten hier een opname van. Bekijk de vlogs hier.

ASK UvA: Wat kan je worden met een opleiding Geschiedenis?

Wat leer je tijdens de bachelor Geschiedenis? En wat kan je er mee worden? Hanna deelt haar ervaringen en vertelt wat het haar heeft opgeleverd!

Copyright: © Greetje van der Werf
Het mooiste aan Geschiedenis, vind ik dat het je vormt als persoon. Paulien Koopman, student Lees het interview
Verleden, heden en toekomst

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Cathelijne
Hoi! Ik ben Cathelijne en ik studeer Geschiedenis. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram
Stel je vraag aan Cathelijne
Geschiedenis
Van scriptieprijzen tot het dagelijks leven van (een van jouw) docenten... je leest het op onze Instagram-pagina.
Volg Geschiedenis op Instagram!