Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Global Arts, Culture and Politics
Vergelijk

Na je studie

Het programma Global Arts, Culture and Politics leidt op tot professionals die een rol zullen spelen in het discours over, en de benadering van hedendaagse mondiale uitdagingen. Na de studie kun je ervoor kiezen om verder te studeren of aan het werk te gaan.

Als afgestudeerde onderscheid je je door een breed, probleemoverstijgend perspectief, ondersteund door een stevige basis van (theoretische) kennis, analytische vaardigheden en onderzoeksmethodes. Mogelijke werkgevers zijn overheidsinstellingen, musea, erfgoedinstellingen, onderwijsinstellingen, media en journalistiek. Denk bijvoorbeeld aan beleids- en managementfuncties bij bedrijven, overheid of culturele organisaties.

Copyright: Greetje van der Werf
Het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap is een internationaal erkend mensenrecht. Welke historische achtergronden van culturele onderdrukking liggen ten grondslag aan de totstandkoming van dit beginsel? Welke rol kunnen staten spelen bij de bescherming van dit recht, op nationaal en internationaal niveau? Dr. Tamara van Kessel

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De opleiding zal je bij de keuze begeleiden, waarbij gedacht kan worden aan bijvoorbeeld de volgende masters:

Eenjarige masters

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode, bijvoorbeeld:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster, zoals: