Als afgestudeerde onderscheid je je door een breed, probleemoverstijgend perspectief, ondersteund door een stevige basis van (theoretische) kennis, analytische vaardigheden en onderzoeksmethodes. Mogelijke werkgevers zijn overheidsinstellingen, musea, erfgoedinstellingen, onderwijsinstellingen, media en journalistiek. Denk bijvoorbeeld aan beleids- en managementfuncties bij bedrijven, overheid of culturele organisaties.

Het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap is een internationaal erkend mensenrecht. Welke historische achtergronden van culturele onderdrukking liggen ten grondslag aan de totstandkoming van dit beginsel? Welke rol kunnen staten spelen bij de bescherming van dit recht, op nationaal en internationaal niveau?Dr. Tamara van Kessel
Een masteropleiding volgen
Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De opleiding zal je bij de keuze begeleiden, waarbij gedacht kan worden aan bijvoorbeeld de volgende masters:
Eenjarige masters
- Kunst, cultuur en politiek
- Cultural and Social Anthropology
- Identity and Integration (European Studies)
- Public Policy and Governance (Political Science)
- New Media and Digital Culture
- Comparative Cultural Analysis
Duale masters
Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode, bijvoorbeeld:
Onderzoeksmasters
Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster, zoals: