Afgestudeerden in Griekse en Latijnse taal en cultuur werken onder andere als:
- Vertaler;
- Redacteur;
- Educatief medewerker in uiteenlopende (historische) projecten;
- Of kies voor een baan in het middelbaar onderwijs.
Alumnus Kurano Bigiman is leraar klassieke talen. Hij werd verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2020 voor het opzetten van de eerste gymnasiumafdeling in Amsterdam Zuidoost.
Een masteropleiding volgen
Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.
Met je bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur heb je toegang tot het Engelstalige masterprogramma dat binnen het ACASA-samenwerkingsverband tussen de UvA en de VU Amsterdam wordt aangeboden:
Met een bachelordiploma Griekse en Latijnse taal en cultuur mag je je eveneens aanmelden voor het UvA masterprogramma:
Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Griekse en Latijnse taal en cultuur heb je toegang tot de duale masters:
- Journalistiek en media (specialisaties Journalistiek en Research en redactie voor audiovisuele media)
- Redacteur/editor
Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Griekse en Latijnse taal en cultuur mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:
De arbeidsmarkt vraagt om academisch geschoolde docenten. Daarom kan het verstandig zijn om tijdens je bachelor een lesbevoegdheid te halen. Je volgt dan de minor Educatie (30 EC), waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een middelbare school. Op je bachelordiploma krijg je de aantekening dat je een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid hebt behaald.
Als je een eerstegraads lesbevoegdheid wilt behalen, voltooi je eerst een masterprogramma. Hierna is de master Lerarenopleiding nog 30 EC. Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, is de Lerarenopleiding na je master 60 EC. Met een eerstegraads lesbevoegdheid kun je lesgeven op alle niveaus van het voortgezet onderwijs.
Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, heb je in sommige gevallen ook toegang tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Kijk op UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters aan de UvA.