Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Universitaire Pabo van Amsterdam
Vergelijk

UvA Matching

Studiekeuzecheck (UvA Matching)

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.
Na je inschrijving via Studielink (voor 1 mei) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching.

Wat houdt UvA Matching in?

Bij UvA Matching neem je een of een aantal dagen deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Er wordt getoetst of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten. 

Wat houdt UvA Matching bij de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA) in?

De UPvA-Matching bestaat uit vier verplichte onderdelen:

  • Motivatiebrief en cv
  • Deelname aan de Pabo-rekentoets
  • Een onderwijsdag
  • Een online toets, gebaseerd op de hoorcolleges en literatuur vanuit de onderwijsdag

De UPvA Matching is gericht op de dubbele oriëntatie: de Vrije Bachelor Pedagogische wetenschappen en het beroep leraar basisonderwijs. Dat betekent dat tijdens de onderwijsdag een theoretisch deel wordt aangeboden middels twee hoorcolleges en een trainingsgedeelte waarin er aandacht is voor de praktijkkant van de opleiding (lesgeven en leiding geven aan een groep). Aan het eind van de dag voer je een activiteit uit met een groep medestudenten, op basis van de didactiek uit het hoorcollege en de voorbereiding in de training. Een docent van de UPvA kijkt hoe je de groep motiveert en leidt. De tweede dag bestaat uit een online toets. Deze toets is gebaseerd op de hoorcolleges en literatuur.

Als onderdeel van de UPvA-Matching neem je deel aan de Pabo-rekentoets. Wanneer je de toets met een voldoende behaald tijdens de UPvA-Matching, ontvang je een vrijstelling voor het eerstejaars vak Eigen vaardigheid Rekenen (1EC). Wanneer je de toets niet met een voldoende afsluit, heb je tijdens het eerste jaar van de opleiding nog 3 toetskansen. Eind april gaat de digitale leeromgeving Canvas open en kun je je aanmelden voor een van de vier onderstaande toetsmomenten. In Canvas vind je ook alle informatie over hoe je je het beste op de toets kan voorbereiden.

Naast bovenstaande stuur je van te voren een motivatiebrief en CV naar de UPvA.

De opleiding raadt studenten sterk aan om voor aanvang van UvA Matching ook een dag mee te lopen op een basisschool, bijvoorbeeld je oude basisschool of een basisschool bij jou in de buurt. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat het beroep leerkracht inhoudt. Bovendien is dit een goede voorbereiding op de presentatie die je op de toetsdag moet geven en helpt dit je in het studiekeuzeproces.

Wanneer?

Matching UPvA juni 2023

Pabo-rekentoets: keuze uit meerdere data, dagen nnb

Onderwijsdag op de campus

  • 9:00-10:00 uur hoorcollege 1
  • 10:00-11:00 uur hoorcollege 2
  • 11:00-14:30 uur werkcollege lesgeven en leiding geven aan een groep, inclusief lunch
  • 15:00-17:00 uur uitvoering activiteit

Online toets

Nadere informatie kan worden bekeken op Canvas, de digitale leeromgeving. Deze informatie zal eind april toegankelijk zijn. Na aanmelding voor de UvA-Matching krijg je toegang tot deze pagina. Via deze pagina lever je je motivatiebrief en cv in en kun je je aanmelden voor een van de afnames van de rekentoets.

Programma, data en tijden onder voorbehoud

Vragen?

Heb je vragen over UvA Matching of lukt aanmelding niet, raadpleeg dan de veelgestelde vragen. Voor specifieke vragen over de opleiding kun je contact opnemen met de opleiding.