Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Universitaire Pabo van Amsterdam
Opslaan in favorieten

UvA Matching

Studiekeuzecheck (UvA Matching)

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.
Na je inschrijving via Studielink (voor 1 mei) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching.

Wat houdt UvA Matching in?

Bij UvA Matching neem je een of een aantal dagen deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Er wordt getoetst of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten. 

Wat houdt UvA Matching bij de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA) in?

De UPvA Matching is gericht op de dubbele oriëntatie: de Vrije Bachelor Pedagogische wetenschappen en het beroep leraar basisonderwijs. Dat betekent dat tijdens deze twee dagen een theoretisch deel wordt aangeboden middels twee hoorcolleges en een trainingsgedeelte waarin er aandacht is voor de praktijkkant van de opleiding. 

Op de eerste dag zijn er twee hoorcolleges en een werkcollege. Eén hoorcollege is gericht op pedagogiek en het tweede hoorcollege is gericht op didactiek. In het werkcollege wordt een training gegeven over lesgeven en leiding geven aan een groep.

De tweede dag bestaat uit een toets en een presentatie, waarin het uitvoeren van een activiteit voor de groep centraal staat. De toets is gebaseerd op de hoorcolleges en literatuur. Tijdens de presentatie op vrijdag voer je een activiteit uit met een groep medestudenten, op basis van de didactiek uit het hoorcollege en de voorbereiding in de training. Een docent van de UPvA kijkt hoe je de groep motiveert en leidt. Daarnaast stuur je van te voren een motivatiebrief en CV naar de UPvA.

De opleiding raadt studenten sterk aan om voor aanvang van UvA Matching ook een dag mee te lopen op een basisschool, bijvoorbeeld je oude basisschool of een basisschool bij jou in de buurt. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat het beroep leerkracht inhoudt. Bovendien is dit een goede voorbereiding op de presentatie die je op de toetsdag moet geven en helpt dit je in het studiekeuzeproces.

Wanneer?

Matching UPvA juni 2021

Maandag 7 juni:

  • 9:00-10:30 uur hoorcollege 1 Meertaligheid
  • 11:00-12:30 uur hoorcollege 2 Didactiek
  • 13:00-14:30 uur werkcollege lesgeven en leiding geven aan een groep

Vrijdag 11 juni:

  • 9:00-10:00 uur toets
  • 10:15-12:15 of 12.30-14.40 uur presentatie

Nadere informatie wordt twee weken van te voren per e-mail toegestuurd.

Wegens de coronamaatregelen zal de Matching bij de UPvA dit jaar geheel online plaatsvinden op bovengenoemde data.

Vragen?

Heb je vragen over UvA Matching of lukt aanmelding niet, raadpleeg dan de veelgestelde vragen. Voor specifieke vragen over de opleiding kun je contact opnemen met de opleiding.